Ghostgirl (2): El regreso

FITXA
=====
Títol: Ghostgirl (2): El regreso
Autor: Tonya Hurley
Il·lustrador: -
Edició: Alfaguara, 2009
Edat: a partir de 12 anys
Temàtica: novel·la gòtica


RESSENYA
=========
La novel•la està plantejada com el primer volum, en capítols curts encapçalats per una cita d’un personatge conegut (poeta, actor o músic) i titolats per una cançó. L’edició també és molt original, gòtica en lila i negre, un exemplar que convida a obrir-lo. La història està ben introduïda i dóna lloc a la reflexió encapçalant els capítols amb un textet sobre algun tema que l’autora vol tractar i que preocupa els adolescents: l’expressió dels sentiments, l’adoració cap als líders, la inseguretat d’un mateix, l’amistat, els gelos... Tot això t’ho vas trobant en la presentació de la trama, en els textos de l’inici dels capítols i en la manera de concloure la història. Però el que queda deslluït, pel meu gust, és la construcció de l’aventura que ens presenta i a la qual s’enfronten els personatges. Tots els elements estan plantejats per fer pensar i reflexionar però la història és bastant superficial. És inevitable comparar-la amb la primera: així com aquella tenia bastant d’humor i reflexió, aquesta és una mica banal (vegeu la ressenya de la primera part).

L’argument, comença d’una manera que promet: la Charlotte (Gosthgirl) ja ha acabat les classes de Mortocol (espècie d’institut dels morts) i ara se’n va a fer pràctiques en una feina d’agafar el telèfon per resoldre els problemes dels adolescents vius. Aquesta part és molt curiosa per l’enfocament que també plantejava la primera (manera de viure dels morts, quines són les seves angoixes, etc.). De sobte apareix l’Scarlett, la seva amiga viva demanant-li que faci retornar a la vida la seva germana Petula. La Petula és una noia malcarada i egoista, lider de l’institut i que desprecia a tothom. Entra en coma per una ferida que li fan al peu al fer-se la pedicura. L’Scarlet, la germana que l’odia però que se n’adona que se l’estima, sap com salvar-la que és passant a l’altra banda i demanar l’ajuda de la Charlotte, la seva amiga morta, i arrisca la seva vida per salvar-la. Tot el llibre gira entorn de com retornar a la vida la Petula. Passen mil peripècies en el terreny dels morts fins que finalment gràcies a la Charlotte i amigues les dues germanes aconsegueixen traspassar al terreny del vius i sortir del coma. També hi té molt de protagonisme en el terreny dels vius en Damen, nòvio de l’Scartlett i ex de la Petula que a través de l’absència de les dues reafirma el seu amor per Scarlett.

Al final tot acaba al seu lloc i la Charlotte és acceptada pels seus companys i professors. Ha creuat a l’altra banda perquè era el que li dictava el seu cor, - és el que fan els líders i no els seguidors - i ho ha fet per ajudar als altres. Ha tornat a sentir l’emoció d’estar entre els vius i també molt a prop del seu amor, Damen, però en aquesta ocasió accepta la seva mort i sap que aquest és el seu lloc, amb les mateixes angoixes que abans però més segura de sí mateixa.

La història arriba a unes reflexions interessants però es perd una mica pel camí.

No hay comentarios: