Sol negre

FITXA
=====
Títol: Sol negre
Autor: Fred Bernard
Il·lustrador: François Roca
Edició: Joventut, 2009
Edat: a partir de 8 anys
Temàtica: civilització asteca, descoberta d'Amèrica, amor.


RESSENYA
=========
Ens trobem davant un relat històric sobre un dels episodis de la conquesta d’Amèrica. Una història d’amor entre una jove indígena de la ciutat asteca de Tenochtitlan i el conqueridor espanyol Don Ignacio que es veurà estroncada pel transcurs d’uns fets tràgics, la desaparició del poble asteca. El vincle entre els personatges és Sol negre, el cavall i millor amic del soldat.

Aquest relat retrospectiu d'una àvia a la seva néta permet seguir el fil gràcies als diàlegs entre elles. Un text en format d’epopeia, molt entenedor i concís de Fred Bernard que com és habitual, ofereix els ingredients perfectes de les bones històries: amor, suspens, traïció, tristesa... Esdevé un referent a tenir en compte en el futur pel que fa a les històries d’aventures. I això acompanyat de les majestuoses il•lustracions de François Roca. Un artista que sap adaptar-se i que combina a la perfecció les tècniques més modernes amb les més tradicionals. La pintura a l’oli, els detalls, els jocs d’ombres i llum. Les seves il•lustracions semblen quadres de museu.

Us anunciem que aquesta obra és el precedent de Cheval vêtu, dels mateixos autors, que narra les aventures del Sol negre després de perdre el seu amo i amic. Encara no s’ha editat a Catalunya però ja l’esperem.

No hay comentarios: