Finn Herman

FITXA
=====
Títol: Finn Herman
Autor: Mats Letén
Il•lustrador: Hanne Bartholin
Edició: Barcelona: Libros del Zorro Rojo, 2009
Edat: de 6 a 8 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
Seguim ressenyant títols apareguts el passat 2009 i que potser van passar desapercebuts pels caçadors de novetats lijeres. En aquest cas, es tracta d’un àlbum que ja podeu trobar a les biblioteques de la Diputació de Barcelona (que és com jo el vaig descobrir), i del qual us recomano la lectura i molt especialment si és compartida amb els infants.
M’hi jugo el que volgueu a que els nens trobaran tots els elements d’aquesta història d’allò més hilarant: la senyora protagonista, la “mama” del Finn Herman, un “cocodrilet” d’allò més encantador; tots els “perillosíssims” elements amb què es troben quan surten a passejar (l’ànec, el gat, el gos...); els “nyam” que se senten de tant en tant; el joc de fulles desplegables i tallades a mitges que li treu tot el suc a la presència/absència dels personatges; el to irònic del text (les cometes no són pas casuals); i el final, amb un Finn Herman que se surt de la pàgina i la seva atinada reflexió.
En definitiva, un àlbum molt ben aconseguit i que, explicat amb gràcia, dóna molt de joc per la complicitat que estableix amb els infants.



2 comentarios:

L'Espolsada llibres dijo...

Va ser un "best-seller" el nadal passat, tions i reis... en van regalar molts! És fantàstic.

Nombre dijo...

¡Divertidísimo!