Garabatos con feeling

FITXA
=====
Títol: Garabatos con feeling
Autor: Taro Gomi
Il·lustrador: Taro Gomi
Edició: Cocobooks, 2011
Edat: a partir de 6 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
Coco Books és una editorial sensacional pel que fa a llibres joc, tenen entre la seva cartera d’autors el genial Taro Gomi, aquest japonès que després d’una brillant carrera com a dissenyador industrial i gràfic va començar a il·lustrar llibres infantils amb gran encert. Atenció la dada, és autor de més de 350 llibres, que han estat traduïts a 15 idiomes, per descomptat un valor segur.

En aquesta ocasió se’ns presenta una estrena per quadruplicat, una sèrie titulada Garabatos con feeling... fúcsia, naranja, azul y gris, pensada per crear, dibuixar i sobretot emocionar. Aquesta col·lecció aborda com gestionar les emocions amb subtilesa. Dirigida a nens i a adults, aquesta intel·ligent proposta s’adequa a diferents usos. Pots gargotejar sense fi i divertir-te sens més. No cal estar avorrit, trist, feliç o enfada perquè un s’identifiqui amb aquests estats anímics: aquestes emocions blaves, taronges, fúcsia o gris són universals. Dibuixant de manera espontània. aprendràs a riure’t de tu mateix i t’assaltaran unes terribles ganes de seguir dibuixant…ho veuràs tot d’un altre color.


Alegria per cada dia! El volum titulat Feeling fúcsia té l’habilitat de donar la volta als estats emocionals. Dibuixa al teu aire i deixa’t portar per les sorpreses de cada pàgina. Veuràs com les emocions flueixen irradiant bon humor. Canviaràs el xip. Pinta en verd! Quina roba esculls quan et sents radiant? Uuuh fantasmes espantats! Dibuixa les flors d’un jardí meravellós, o la cara d’un robot que està molt content o la família d’un ocellet, però sobretot posa-hi molta alegria!


Amb el següent títol, ens trobem Feeling naranja, i és que hi ha dies que ens enfilem per les parets. I què!? Si volem canviar l’humor a un estat menys bel·ligerant aquest títol és el més encertat. Et conviden a dibuixar al teu aire i a deixar-te portar amb interessants suggeriments. Veuràs com l’enuig es desdibuixa. Pinta amb blau! Et recomanen en aquesta ocasió. Et pregunten, com et pentinaries si estàs fins al monyo? Et demanen que et dibuixis tal com et sents, i per què no una tetera que està a punt d’explotar, també una cosa que ens agradaria fer moltes vegades, desendreçar totalment l’habitació, ara podem fer-ho... bé si més no, dibuixar-ho.


Però i si el que passa és que estàs trist… Aleshores el teu llibre, sens dubte, és Feeling azul. Volatilitza la tristor, pinta amb un bonic color plata, ensenya’ns quina cara poses quan t’emociones? Fes-li un petonet a aquest monstre perquè deixi d’estar trist! Prepara una festa o ajuda a una vaca solitària a trobar-se acompanyada, envolta-la d’amigues i amics, o un dels millors remeis per passar les penes, un bon menjar, potser un gelat? O una bossa de crispetes? Quin menjar seria capaç d’alegrar-te?


Com dius, que estàs més avorrit que una ostra? El diagnòstic és més que clar, necessites un exemplar de Feeling gris. No et podràs creure com de ràpid pot passar el temps, vola quan t’ho passes bé! Aquesta vegada la proposta és pintar aquestes pàgines amb color blanc. A veure, com et vesteixes quan no saps exactament què és el que vols? Pinta uns cactus bocabadats! Et presenten un bebè avorrit, dibuixa-li unes quantes joguines. A veure qui és capaç de decorar els calçotets més esbojarrats!

Una darrere l’altre, les gairebé 300 pàgines de cadascun d’aquests quatre llibres són plenes de propostes, idees i jocs que aconseguiran entretenir i divertir a grans i petits. El seu petit format, a més és ideal per portar-lo a qualsevol lloc. És ben sabut que el treballar emocions amb els nens i les nenes no sempre és senzill, Taro Gomi, ho ha aconseguit i a més a més n’ha fet tot un art. No en tingueu cap dubte, aquests llibres seran un magnífic regal, a tenir molt en compte aquestes dates tan assenyalades.

***

I com a extra, una instantània del Taro Gomi, que tot just acaba de passar per Barcelona amb motiu del Món Llibre:

[i si voleu veure'n més fotografies, visiteu aquest àlbum]

No hay comentarios: