Pintores

FITXA
=====
Títol: Pintores
Autor: Seung-yeoun Moon
Il·lustrador: Suzy Lee
Traducció: Inés Yoo
Edició: Libros del Zorro Rojo, 2011
Edat: de 4 a 8
Temàtica:


RESSENYA
=========
Ha arribat l'hora del bany. La mare d'en Chin i en Jun els crida calorosament, però els nens senten que estan massa nets per entrar a l'aigua. Llavors en Jun troba una caixa d'aquarel•les i li proposa a la seva germana un divertit joc: pintar-se el cos. Els petits pintors passen així la tarda, entre pinzells i colors que els converteixen en gats, indis o mariners i els porten als paisatges més extraordinaris.


He de reconèixer que cada cop m’agrada més el treball d’aquesta il•lustradora coreana, Suzy Lee compta amb una producció d’àlbums per a públic infantil sensacional, pel que fa a qualitat, a més tenim la gran sort que editorials de gran qualitat com són Libros del Zorro Rojo i Barbara Fiore Editore ens estan acostant títols ‘antics’ que aquí no ens havien arribat.

Pintores és un d’aquests casos ja que va ser publicat inicialment el 2005. Seung-yeoun Moon ha creat la història que trobem en aquest àlbum on un parell de germans ens encomanen unes terribles ganes d’imitar-los (atenció pares i mares perquè el que aquests marrecs fan, no farà somriure d’igual manera a tothom, si ho traslladem fora del paper), als nens per descomptat que sí, jugar amb pintures, agafar un pinzell ben sucat de pintura, esquitxar i sacsejar-lo per observar la reacció és una d’aquelles activitats extraordinàriament estimulants per ells. Suzy Lee ja ens té acostumats a la manera de jugar amb els colors, comença amb senzilles línies monocromàtiques i a mesura que avança la història augmenta també el cromatisme fins a inundar-ho tot de color, arribant a transformar l’habitació dels nens representada en blanc i negre en una selva acolorida plena d’animals i plantes multicolors.

Un conte molt recomanable per compartir amb els vostres fills, nebots o néts, per l’harmoniosa conjunció de text i imatges, tendresa i bon humor a dojo. Per acabar em permeto donar-vos una idea, si no voleu o podeu permetre-us reproduir la divertidíssima situació plantejada a la història, tapeu bé una taula amb papers de diari, agafeu uns davantals que es puguin embrutar, cartolines, pintures i pinzells i jugueu!!! I per què no acabar amb un bany compartit com els protagonistes??

1 comentario:

Anónimo dijo...

També hi ha la versió en català

PINTORS, Suzy Lee

Gràcies