Te quiero un montón

FITXA
=====
Títol: Te quiero un montón
Autor: Alain Serres
Il·lustrador: Olivier Tallec
Edició: Edelvives, 2011
Edat: de 4 a 99 anys
Temàtica: emocions i sentiments


RESSENYA
=========
En Gaetano viu justo davant la finestra blava de la Laura. Ell l’observa cada dia. Fins que un matí reuneix el valor per a enviar-li un missatge. Un missatge que l’atzar farà que en lloc d’arribar fins la bústia de la Laura viatgi durant anys a països remots. Finalment la missiva arribarà al seu destí i ambdós, ja ancians, comprendran que s’estimen des de fa tota una vida.

En aquest àlbum hi trobem una història d’emocions, et fa somriure davant la innocència i la timidesa mostrada pels dos nens protagonistes, t’estoves davant la demostració del primer amor amb el text de la carta que finalment el nen es decideix a escriure i, també t’encongeix el cor, mentre veus com aquesta carta s’allunya de la Laura cada cop més. Alain Serres ha aconseguit escriure un conte que agradarà a nens i grans, amb el qual tothom pot somniar, una història rodona, de llargada justa per ser narrat sense cansar i on, una vegada més l’autor francès posa de manifest la seva gran sensibilitat.

Parlem ara de les il•lustracions, el també francès Olivier Tallec torna a deixar empremta del seu estil personal, amb unes figures que es mig desdibuixen en ocasions, treballades amb tons pastel i que amb quatre pinzellades aconsegueixen transmetre les emocions que narra el text. Té gran cura dels detalls, els fons, els cels, la llum i les ombres. Les imatges són plenes de força.

A més de tot el que hem dit, Edelvives ha completat aquest magnífic àlbum amb una sèrie de 5 postals amb algunes de les il•lustracions que apareixen a les pàgines del conte que et conviden a escriure quatre ratlles a alguna persona molt especial, accepteu-me un consell, no us quedeu amb la intenció, feu-ho.

No hay comentarios: