Todas las respuestas a las preguntas que nunca te has hecho

FITXA
=====
Títol: Todas las respuestas a las preguntas que nunca te has hecho
Text: Philippe Nessmann
Il·lustracions: Nathalie Choux
Edició: Faktoria K de libros, 2007
Edat: A partir de 10 anys
Temàtica: Coneixements variats
Puntuació: 4/4

RESSENYA
=========
Dins l’allau de llibres de coneixements enciclopèdics que s’han publicat en els darrers mesos, tenim un que despunta, i ho fa amb molt d’avantatge sobre la resta. Es tracta de “Todas las respuestas a las preguntas que nunca te has hecho”.

Ja el títol deixa ben clar el contingut de l’obra: a dins hi trobarem respostes a preguntes que molts de nosaltres mai ens havíem fet, i a més descobrirem que la resposta d’aquestes preguntes és tan divertida com ho són les mateixes preguntes. En voleu exemples? “Què es feia abans de la invenció del paper higiènic? Qui va decidir que el CD tingués 12 cm de diàmetre i per què? Per què els noms de les notes musicals són els que són? Per què els anglesos condueixen per l’esquerra? Per què als pantalons se’ls diuen pantalons?...”

Les respostes, amb voluntat científica, estan redactades en un to molt divertit, que fa del fet de tancar el llibre un repte molt difícil d’aconseguir. I és que aquest no és pas un llibre per llegir al metro, al menys si no voleu passar-vos de parada cada dia.

De l’edició podem dir que és molt acurada. Les pàgines estan agafades amb una anella de manera que el llibre sembli un bloc d’escola. El bitó, en negre i blau, podria semblar fred en un principi, però l’habilitat de Nathalie Choux fa que totes les il·lustracions transmetin simpatia i reflecteixin la perplexitat que les preguntes i les seves respectives explicacions provoquen al lector. A més, s’han inclòs al final algunes pàgines per afegir notes personals i l’adreça electrònica de l’editorial, per si algú té en ment més preguntes sense contestar.

Només es troba a faltar una mica més d’amplada en l’anella que agafa les pàgines, perquè sigui més fàcil passar-les i no córrer el perill de fer-les malbé. Però és un detall que es pot passar per alt vista la qualitat general de la proposta.

3 comentarios:

Queso y aceitunas dijo...

Algunes alternatives que ja hi eren al mercat:

-Tienen los animales que lavarse los dientes? ... y otras preguntas al director de zoo. De Henning Wiesner, Walli Müller i Günter Mattei. Ed. Edaf, 2006.

-Saps per què? De Gemma Otero. Ed. Barcanova, 2002.

El primer a partir de 10 anys i el segon pels més petits. De totes maneres, cal dir que cap dels dos arriba al nivell de "Todas las respuestas...", ja que les respostes del primer de vegades no es centren en les preguntes – potser degut a les característiques del llibre, basat en un programa radiofònic -, i les del segon de vegades no semblen creïbles (i dic "semblen", això no vol dir que no siguin certes)

rociii dijo...

hola soy roci me gustaria haceros y preguntaros unas cuantas preguntas de este libro.
Porque como mi ija mañana tiene el examen de este libro.
me gustaria mucho
que colgarais preguntas para que los niños y las niñas pudieran contestarlas y estudiar mejor para aprobar el examen.

gracias roci

sfer dijo...

Hola Roci,

Me temo que no podemos ayudarte en esto, ya que nuestro objetivo no es crear materiales de estudio de los libros, sino simplemente hacer una reseña para que padres, profesores u otros mediadores tengan herramientas para saber de qué clase de libro se trata, si es o no interesante (según lo que anden buscando), y si vale o no la pena.

Suerte con el examen de todos modos!