Ladrón de gallinas

FITXA
=====
Títol: Ladrón de gallinas
Autor: Béatrice Rodriguez
Il·lustrador: Béatrice Rodriguez
Edició: Libros del zorro rojo, 2009
Edat: de 3 a 5 anys
Temàtica: amistat


RESSENYA
=========
Aquest àlbum sense mots pica l’ullet al tòpic de la guilla que es menja les gallines. Quan una gallina és raptada per una guineu, els amics de la primera surten darrera per rescatar-la, travessant boscos, mar i desert. I quan la troben, quina sorpresa, res és el que sembla.

La història recorda el conte “Lola” de Loufane, editat per Símbol el 2001. El tema de l’enamorament entre éssers, en teoria, enemics, pot servir per educar els infants en la diferència i la solidaritat. També l’amistat dels companys queda reflectida al llarg de la història.

La presentació apaïsada permet seguir el fil de l’argument i les il•lustracions reflecteixen molt bé el pas del temps. La lectura visual permet fixar l’atenció en detalls curiosos.

Un àlbum amè i divertit que farà sorprendre l’infant.

1 comentario:

JO dijo...

Jo el vaig agafar d'una biblioteca però no m'ha agradat gens que la gallina raptada s'enamori de la guineu i prefereixi quedar-se amb aquesta en comptes de tornar amb els seus amics (que no són pas de la seva espècie tampoc) que les han passat fatal per trobar-la i ajudar-la. Mireu com dona l'esquena el gall, potser també enamorat, a l´´ultima pàgina. Aquesta gallina pateix una síndrome. Jo no el recomanaria. Res a veure amb Lola de Loufane, que es impressionant com animals teòricament enemics es fan amics i s'enamoren. Tere