El secreto del doctor Givert

FITXA
=====
Títol: El secreto del doctor Givert
Autor: Agustí Alcoberro
Il·lustrador: -
Edició: Bambú, 2008
Col·lecció "Grandes lectores", 10
Edat: de 12 a 15 anys
Temàtica: aventures, intriga, amistat


RESSENYA
=========
Aquest llibre ha estat reeditat el 2008 en castellà per l’editorial Bambú, dintre de la seva col•lecció “Grandes lectores” i de moment ja se n’han fet 3 edicions. La primera publicació va ser en català “El secret del doctor Givert” a càrrec d’Ed. La Magrana, el 1981, i al 2004 ja se n’havien fet 26 edicions.

Es tracta d’un llibre que barreja intriga, aventures i amistat. Dos amics, el Marc i el Jaume es troben embolicats en la trama del segrest d’un famós neuròleg, el doctor Givert, que han descobert per casualitat. El primer és el narrador de la història i no és tan hàbil ni decidit com el segon, que serà qui prendrà la iniciativa en la recerca del metge.

Aquesta novel•la amb més intriga que misteri, tot i que t’enganxa fins al final, es nota que ha estat escrita fa 30 anys ja que els escenaris, les descripcions són de l’època (no tenen mòbil, es desplacen amb una motoreta...), de fet el llibre ja ens situa al començament i diu “Barcelona, 1981”. Això farà, però, que segurament els joves d’ara trobin el llibre una mica antiquat.

No hay comentarios: