Fibonacci. El somiador de nombres

FITXA
=====
Títol: Fibonacci. El somiador de nombres
(también disponible en castellano)
Autor: Joseph D'Agnese
Il·lustrador: John O'Brien
Edició: Joventut, 2011
Edat: de 6 a 10
Temàtica:


RESSENYA
=========
En la Itàlia medieval, vivia un nen anomenat Leonardo Fibonacci, que somiava de dia i de nit amb els nombres. Ell era un somiador i la gent no ho comprenia. Quan Leonardo va créixer i va viatjar pel món, va descobrir que existien altres maneres d'escriure els nombres i va estudiar tot el que va poder sobre ells. Fibonacci va veure que moltes coses en la naturalesa, des del nombre de pètals en una flor a l'espiral d'una petxina, semblen seguir un patró determinat. El nen del que tots es burlaven per pensar obsessivament en els nombres havia descobert el que va arribar a ser conegut com la Seqüència de Fibonacci i va ser un dels majors matemàtics de la Història.

L’editorial Joventut acosta als infants un personatge il•lustre de les ciències matemàtiques com va ser Leonardo Fibonacci, aconseguint a més, fer-ho de forma clara i entenedora, explicant una de les seqüències més famoses de manera que els nens i nenes siguin capaços de comprendre-la. Hi ha part d’invenció en el relat, ja que les dades que existeixen d’aquest italià són més aviat escasses, això sí s’han tractat amb gust i tocant de peus a terra aconseguint vestir una història creïble i emocionant, que et subleva davant la incomprensió que pateix el protagonista durant tota la seva vida per part d’uns “pallussos” com afirma el seu propi mentor, l’entranyable Alfredo.

John O'Brien és un reconegut il•lustrador americà, que ha il•lustrat més de quaranta llibres per a nens, a més de publicar setmanalment els seus dibuixos al New York Times, amb un estil enginyós, boig, meravellós i simple, sedueix amb les seves creacions, en aquest àlbum utilitza una tècnica que ens transporta a l’edat mitjana amb una imatges poc definides però alhora molt expressives.

Joseph D’Agnese, ha aconseguit que qualsevol lector, amant o no de les matemàtiques, se senti atret per la història narrada del periple vital de Fibonacci, amb subtils tocs d’humor ha sabut construïr una biografia novel•lada del matemàtic de la natura que tots els infants haurien de llegir.

No hay comentarios: