La meva germana viu sobre la llar de foc

FITXA
=====
Títol: La meva germana viu sobre la llar de foc
Autor: Annabel Pitcher
Il·lustrador: -
Edició: La Galera, 2011
Col·lecció Bridge
Edat: a partir de 14 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
En Jamie té deu anys, una germana gran, la Jasmine, una adolescent rebel, un pare que beu massa, una mare que va marxar de casa, un gat, en Roger, i una altra germana, la Rose. Però la Rose fa cinc anys que va morir i ara viu en un gerro, sobre la lleixa de la llar de foc. La seva família s'esquerda. Ara en Jamie veu una oportunitat en un concurs per a joves talents: podrà reconstruir el que s'ha trencat?

Des de la tendra mirada d’un nen de 10 anys, Annabel Pitcher ens explica una història que mostra la incomprensió d’un nen envers diversos sentiments: l’odi del seu pare cap als musulmans, la incapacitat d’enyorar a la germana morta, l’abandonament de la mare... Situacions que podrien presentar-nos una història molt dura, es converteixen des de la perspectiva d’en Jamie en fets durs i al mateix temps absurds, per què odiar tot un poble amb l’únic argument de les accions que han fet només uns quants extremistes?

El dol és un procés llarg i complicat, que necessita de molta ajuda, en aquesta història se’ns presenta amb la dificultat que el jove protagonista amb prou feines recorda la germana desapareguda, cosa que dificulta encara més la superació d’aquesta pèrdua, necessitarà alguna cosa més per a superar-la.

La Galera ens presenta, amb gran encert, aquesta jove autora anglesa novell, a la que seguirem amb l’esperança de tenir notícia de nous títols amb històries tan humanes com aquesta, no se m’acut millor carta de presentació que una història tan senzilla com complicada, més o menys, com la raça humana. Una lectura molt recomanable per a joves lectors que gaudeixin amb històries que vagin més enllà de vampirs, zombies i distopies.

1 comentario:

sfer dijo...

La Galera disposa d'un dossier de premsa sobre el llibre que podeu consultar en pdf en aquest enllaç: http://www.lagalera.cat/ftp/grec/lagalera/premsa/La%20meva%20germana%20viu%20sobre%20la%20llar%20de%20foc%20%C3%A9s%20una%20novel%20corr.pdf