En Charlie i la fàbrica de xocolata

FITXA
=====
Títol: En Charlie i la fàbrica de xocolata
Autor: Roald Dahl
Traducció: Albert Jané
Il·lustrador: Quentin Blake
Edició: Combel, 2011
Edat: a partir de 3 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
En Charlie és un nen somniador que viu de manera molt humil amb la seva família. De manera sorprenent, W. Wonka, anuncia a tothom que ha amagat cinc bitllets daurats entre les rajoles de xocolata. Cada un d’ells proporcionarà a qui el trobi la possibilitat de visitar les instal•lacions de la factoria i gaudir dels grans plaers que ella amaga. La notícia s’escampa i, immediatament, els habitants d’arreu del món es posen frenèticament a buscar els preuats bitllets. Els afortunats són cinc nens de procedència i caràcter ben diferent. L’aventura dins de la fàbrica està servida i els nens i els seus familiars (Charlie ha decidit emportar-se el seu avi Joe) les viuran sota l’atenta mirada de W. Wonka, que demostra tenir un comportament molt particular, entre divertit i esbojarrat, i els umpa lumpa, uns petits personatges que conviuen i fan funcionar tots els mecanismes de la gran indústria. Al final, Charlie serà el guanyador i aconseguirà fer sortir de la pobresa la seva família.

Aquest llibre l’encapçalen dos noms de primera categoria: Roald Dahl i Quentin Blake, o també podríem dir, el que molts consideren el millor escriptor de literatura infantil i juvenil de tots els temps i un dels il•lustradors que ha recollit més reconeixements en la seva trajectòria professional, inclòs el Premi Han Christian Andersen el 2002, reconegut especialment per el seu treball en obres de Roald Dahl, amb un títol que es presenta ell solet: ‘En Charlie i la fàbrica de xocolata’, que acumula traduccions a 32 llengües diferents, l’exorbitant xifra de vendes de més de 13 milions d’exemplars i una adaptació cinematogràfica a càrrec de Tim Burton, aquí podríem deixar-ho, són arguments més que suficients per comprar aquesta obra, però en canvi, us donaré un altre bon motiu per fer-ho: Combel. L’editorial ha destacat per el seu magnífic treball amb els pop-up, adaptant títols i creant-ne de propis amb una qualitat indubtable, per descomptat aquest no n’és una excepció. Al llarg de les pàgines, gaudireu veient com en Charlie us saluda, observant com es desplega la fàbrica d’en Willy Wonka i els protagonistes de la història davant els vostres ulls, un que s’enfonsa dins un llac, un altre que se’n va rodolant, una que és xuclada per un forat i fins i tot, un inconscient que es teletransporta dins un televisor, en resum, que us ho passareu la mar de bé compartint aquest llibre amb els més petits de casa, amb una història divertida, irònica i entranyable, tal com ens va acostumar el seu autor Roald Dahl. Una magnífica opció a tenir en compte a l’hora de fer un regal.

2 comentarios:

Joel Artigas dijo...

Gràcies per aquesta recomanació i per la ressenya que ens has presentat. Amb el teu permís en faré una publicació al meu bloc tot recomanant la teva aportació.

Salutacions.

Anónimo dijo...

Endavant Joel!! M'alegra que t'hagi agradat.

Sílvia