En flames

FITXA
=====
Títol: En flames (Els jocs de la fam II)
Autor: Suzanne Collins
Il·lustrador: -
Edició: Estrella polar
Edat: a partir de 12 anys
Temàtica: Conflictes socials, aventures, amistat, amor


RESSENYA
=========
L'estiu passat vaig llegir Els jocs de la fam, una novel•la juvenil que em va impactar per la cruesa, pel ritme trepidant i sobretot per la força dels seus personatges. Si en aquells moments vaig quedar captivada i enganxada fins a altes hores de la nit , amb la segona part m'ha passat exactament igual. I és que aquesta segueix tenint la força i l'empenta de la primera.
En el primer volum de la trilogia la jove protagonista, la Katniss, ha de lluitar per salvar la vida. Una guerra passada ha deixat els 12 districtes que divideixen el Panem sota el control d'una dictadura de la por, la del Capitoli. Per a recordar que aquest té el poder sobre tots els districtes, any rere any se celebren els jocs de la fam, uns jocs macabres on vint-i-quatre adolescents (un noi i una noia de cada districte) han de lluitar i matar els seus contricants davant les cameres de televisió.
El segon volum, En flames, comença sis mesos després del final dels Jocs de la fam. La Katniss i en Peeta, el seu company de batalla d'aquests maleïts jocs, han esdevingut sense voler els herois d'una revolta desitjada i teixida des de fa anys al Panem i es veuran arrossegats a jugar-se la vida de nou en una edició especial dels jocs. A més, la Katniss també haurà de lluitar amb els seus sentiments, dividits entre en Gale, amic des de la infància i en Peeta. Una triangle amorós que ens farà patir de valent.
Una suma d'amor, amistat, supervivènvia i valentia faran d'aquesta novel•la una història inoblidable. Fa por pensar, però, que aquesta novel•la podria ser una crònica del que passarà en un futur no molt llunyà.
Ara només toca esperar a que es publiqui el tercer i últim volum d'aquesta saga, esperem que sigui aviat...

3 comentarios:

Isabel dijo...

M'he llegit fa poc "Els jocs de la fam" perquè al nostre club de lectura el llegirem aquest any i perquè algunes companyes de biblioteques me'l van recomanar moltíssim. Ara estic amb aquest segón i és igualment addictiu. El recomano moltíssim.
Isabel

sfer dijo...

Doncs atenció perquè aquest mes de setembre acaba de sortir (o està a punt de fer-ho) la tercera part, que conclou la trilogia!! :-)

berta bocado dijo...

Ja ha sortit la tercera part i l'edició catalana s'ha hagut de retirar la primera setmana perquè faltava el darrer capítol per un error de maquetació. Si algú troba que té un final fort i estrany, que pregunti a la llibreria perquè li canviaran.
Ara crec que ja ho han solucionat...