Simple

FITXA
=====
Títol: Simple
Autor: Marie-Aude Murail (trad. Imma Estany)
Il·lustrador: -
Edició: Estrella Polar, 2010
Edat: a partir de 12 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
De Marie-Aude Murail ja coneixia Quina passada! (Empúries, 2002), una novel•la tragicòmica protagonitzada pels germans Morlevent que, just després de quedar-se orfes, anaven a viure amb un tiet gay extremadament divertit i amb una vida una mica desendreçada... En guardo un molt bon record.
I ara Simple, escrita l’any 2004, també m’ha agradat força.
Les dues obres esmentades parteixen de situacions dramàtiques, però les dificultats vénen compensades amb el to fresc del text, la força de les relacions fraternals i amb escenes divertides que fan somriure al lector i fins i tot riure amb ganes.
Simple és un jove discapacitat de vint-i-tres anys d’edat real, però de tres anys d’edat mental, que depèn totalment del seu germà Kléber. Aquí els que dominin l’anglès podran endevinar una picada d’ullet de l’autora jugant amb la contraposició de simple i clever.
La mare dels nois és morta i el pare no es vol fer càrrec de Simple. Per això, tot i les dificultas i el cansament que suposa per un noi de disset anys fer-se càrrec de Simple, Kléber assumeix aquesta tasca i aconsegueix llogar unes habitacions en un pis d’estudiants.
La novel•la gira entorn del grup de joves que viuen en aquest pis: primer són contraris a compartir espai amb Simple, però que a poc a poc se’l van estimant i al final, gràcies a la seva sinceritat i innocència, tots acabaran trobant respostes a alguns dels dubtes existencials propis de l’adolescència.

2 comentarios:

sfer dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
sfer dijo...

Edición en castellano en la colección "Espacio Abierto" de Anaya (http://blog.anayainfantilyjuvenil.es/wp1/?p=1052).

PS: De joveneta, estalviava les meves setmanades per anar a "Els 4 rals" a comprar-me algun llibre d'aquesta col·lecció. Era la meva preferida :-)