Com aigua

FITXA
=====
Títol: Com aigua
Autor: Carmen Sara Floriano Pardal
Il·lustrador: Susana Pérez Barrera
Edició: Sleepyslaps, 2010
Edat: de 3 a 8
Temàtica: sentiments


RESSENYA
=========
Les llàgrimes fan acte de presència en els pitjors moments... i en els millors; acompanyant la més fosca de les tristors... i la més lluminosa alegria, i totes elles acaben allà mateix, en el plor. “De vegades aquest plor és un viatge intens que comença com un foc i es converteix en aigua... Com avui. Tal vegada els mars i els oceans siguin les llàgrimes de totes les persones, reunides en un mateix lloc.” D’aquesta manera tan poètica ens presenten aquest àlbum d’una sensibilitat exquisida, una obra excel•lentment aconseguida, un text breu i eloqüent que diu coses tan ben trobades com aquesta: “Jo premo fort els ulls, empenyo cap a dintre empassant saliva, però és en va: les llàgrimes han trobat el camí de sortida” l’autora aconsegueix emocionar-nos.

Ara li sumem les il•lustracions de Susana Pérez, que són tan senzilles com ben aconseguides. La imatge del mar en dol és sensacional, i el primer pla de la nena protagonista eixugant-se una llàgrima et commou profundament. La senzillesa és el tret més destacable de les imatges, pàgina a pàgina et sorprèn, la interpretació que fa del viatge de les llàgrimes esdevé meravellós.

La jove editorial Sleepyslaps mostra una vegada més que té la intenció d’oferir àlbums de gran qualitat, tant en la part material com en l’artística. Aquest conte esdevé un recurs molt interessant per pares i educadors que vulguin treballar les emocions amb els nens i nenes d’una forma amena i didàctica. Sincerament, només hi trobo una pega, i és que si el teu estat d’ànim no està en alça pots trobar-te formant part de la història sense voler-ho.

No hay comentarios: