La veritable confessió de Charlotte Doyle

FITXA
=====
Títol: La veritable confessió de Charlotte Doyle
Autor: Avi
Il·lustrador:
Edició: Bambú, 2010 (Col. Èxit)
Edat: a partir de 12 anys
Temàtica: aventures i misteri


RESSENYA
=========
La Charlotte Doyle és una noia de tretze anys que viu a Anglaterra i estudia a l'Escola Barrignton per a Noies Brillants. De família refinada i rica, la Charlotte compleix tots els requisits per a convertir-se en una dama "com déu mana". Quan acaba els seus estudis, l’estiu de 1832, embarca al Falcó Marí i comença així un viatge transatlàntic per a retrobarse retrobar-se amb la seva família a Amèrica. Poc es podia imaginar que a bord de la nau es convertiria en un autèntic mariner i, menys encara, que l’acusarien d’assassinat! I és que tot just pujar al vaixell tot es capgira. Ni serà un viatge de plaer, com ella esperava, ni hi ha més passatgers amb qui conversar i passar el temps, ni luxe de cap mena, tan sols una colla de mariners malespintes i un capità que no té cap estima per la seva tripulació.

El relat, narrat en primera persona, ens arriba de la mà del quadern de bitàcola de la protagonista, on ens explica fil per randa tot allò que hi succeeix, amb això l'autor aconsegueix des del principi enganxar-nos i us ben asseguro que nos ens deixarà tranquils fins a saber el final.
Acció i emoció, aventures i desventures, enganys i desenganys, amistat, fidelitat i, sobretot, sentit de la justícia fan de la novel•la una d'aquelles històries difícils d'oblidar. A més, la temàtica, l'època en que està basada i tal i com està narrat el relat ens dóna un cert aire i reminisicència dels clàssics d’aventures.

De l'autor, no tenim gaire cosa editata al nostre país, però pel què he pogut veure per la xarxa és un reconegut escriptor nord-americà, que va rebre el 1991 el Newbery Honor Book precisament per aquesta novel•la. Esperem que s'animin les editorials de casa a treure més llibres d'ell!

No hay comentarios: