Tremolor

FITXA
=====
Títol: Tremolor
Autor: Maggie Stiefvater
Il•lustrador:
Edició: Barcelona, Cruïlla, 2010
Edat: de 12-16 anys
Temàtica: Romàntica


RESSENYA
=========
Tercer llibre de l'autora, tot i que es el primer traduït que arriba al nostre país. Tremolor arriba a Espanya sent èxit de ventes a EEUU i un dels llibres punters a Amazon. La seva autora ja ha signat els drets per ser traduït a mes de vint idiomes... De fet, ens trobem davant del primer volum d'una trilogia que promet ser portada al cinema. La segona part ja ha sortit, editada amb el títol de Rastro.

Tot i això, no he trobat molta diferència entre Tremolor i altres històries romàntiques amb components sobrenaturals tant usuals a les llibreries, estil Crepuscle o Caçadors d'ombres.

Aquest cop ens trobem davant licàntrops. El seu protagonista masculí, en Sam, es un noi-llop força tímid, que segons la temperatura exterior és home o llop. Durant les estacions caloroses, torna a la seva aparença humana, mentre que durant els mesos d'hivern es converteix en llop.

La Grace, es una noia que de petita va ser mossegada per un llop (manera en que aquesta "malaltia" es contagia), però un llop d'ulls grocs la va salvar. Inexplicablement la Grace no es converteix en llop, i estableix una relació amb el seu llop salvador, que es basa en que durant tot l'hivern s'observen atentament l'un a l'altre a través del bosc.
Un estiu, quan han passat sis anys de l'atac, la Grace coneix un noi al seu poble amb els ulls grocs, iguals que aquell llop que la va salvar, que atrau la seva atenció immediatament.

No he trobat gaires signes d'originalitat, potser podríem destacar que trenca el mite de l'home-llop de Boris Vian, que es transforma amb la lluna plena o el canvi de rol noi-segur de si mateix i molt guapo, noia-tímida e insegura; Sam es un noi insegur, amb una infància difícil i un físic normal, mentre que Grace es segura de si mateixa i molt independent.

Es una novel•la força ben escrita, però amb una trama força utilitzada. Tot el pes de la novel•la recau en la relació amorosa que s'estableix entre els seus dos protagonistes sense aportar quelcom més a l’argument.

Cal esmentar la web oficial de l'editorial SM, que es molt complerta: es pot llegir l'argument, curiositats, veure vídeos d'entrevistes i opinions, escoltar els primers capítols llegits per l'autora, comprar l'audio-llibre (en anglès), música feta per l'autora i inclús pots escoltar l'udol del Sam!

No hay comentarios: