Taller de corazones

FITXA
=====
Títol: Taller de corazones
Autor: Arturo Abad
Il•lustrador: Gabriel Pacheco
Edició: Pontevedra, OQO, 2010
Edat: de 5-100 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
Matías es un jove artesà, que no repara rellotges ni sabates: repara cors trencats. Treballa en el seu taller, amb un estufa on escalfa els cors gelats, agulles de plata per cosir cors trencats, pinces de l’oblit...

Quan arriba la nit i es fa el silenci Matías continua treballant, sense descans, perquè fabrica uns cors molt especials, de diversos materials per la seva estimada Beatriz, que te un problema i Matías sap com ajudar-la. Cada primavera Matías va a trobar a Beatriz per donar-li un regal especial, però ella és mostra sempre freda e indiferent. Una primavera Beatriu no rep la acostumada visita i estranyada el va a buscar al seu taller... que haurà passat?

Àlbum poètic i tendre, on commou la capacitat d'estimar del protagonista, la generositat sense límits i l'esperit de sacrifici de l'amor vertader. Els protagonistes, Matías i Beatriz, són eteris, delicats i discrets, igual que l'argument de la història.

Gabriel Pacheco utilitza colors freds i difuminats en blau i vermell, com la sang que circula a través de les venes blaves.

La primavera és representada per flors i tons daurats als arbres i això, junt amb el cabell vermell intens de Beatriz, recorda molt a Gustav Klimt. L’Il•lustrador mexicà ha obtingut diversos premis d’il•lustració. Aquest any també ha publicat Frida Kahlo (una historia posible) de Anaya. En canvi, per Arturo Abad, aquest representa el seu primer conte il•lustrat, ja que fins ara ha estat un contacontes conegut a la seva Gran Canaria natal i també a la resta d'Espanya.

Taller de corazones ha estat seleccionat pel Gremio de Libreros de Madrid entre altres 5 títols que opten al Premio Album ilustrado. I es que l`album, es com Matías: senzill i discret però que t'enamora poc a poc.

No hay comentarios: