Dad vol. 1: Niñas de papá

FITXA
=====
Títol: Dad vol. 1: Niñas de papá
Autor: Nob
Il·lustrador: Nob
Edició: Dibbuks, 2015
Edat: a partir de 8 anys
Temàtica: còmic, família


RESSENYA
=========
Nob presenta una nova sèrie, Dad, un retrat actual de la família moderna. Si us va agradar l’entranyable Marieta - Los recuerdos de Naneta, us asseguro que aquesta nova col·lecció us encantarà. És moderna, fresca i molt divertida!

Dad és un pare de família solter a càrrec de les seves quatre filles a temps complet. Un actor en hores baixes, que fa anuncis i petits papers per anar pagant les factures. Un home que afronta la paternitat en solitari amb el repte de bregar amb les necessitats, els
capricis i les exigències de les quatre noietes, d’edats i personalitats molt diferents. Tenim la petita Bebeatriz que gateja i balbuceja; la Roxane, una nena activa i esportiva que no para mai quieta; l’Ondina, una adolescent femenina i ensucrada; i la gran, la Panda, una jove emmurriada centrada en els seus estudis. Vaja, que en Dad no té temps per avorrir-se!

En aquest primer volum, Nob recull una col·lecció d’historietes curtes, quotidianes, amb les quals pares i fills se sentiran reflectits. Sempre fent ús del toc d’humor que caracteritza l’autor, aquest còmic esdevé una lectura molt agradable i entretinguda. Però, sota aquesta aparença lleugera, Nob aprofundeix en la personalitat i circumstàncies dels personatges. Ens regala, en petites píndoles, informació valuosa per conèixer més sobre les seves inquietuds i preocupacions, dotant el còmic de moments emotius. Amb una paleta de colors en tons pastel, la proposta gràfica és absolutament deliciosa.

Nob (Tours, 1973) ha col·laborat regularment en revistes clàssiques del còmic francòfon com Tchô! i Spirou. És conegut a casa nostra pel seu personatge de Naneta, una simpàtica àvia rabassuda i amant de la cuina, protagonista de La cocina de Naneta (Dibbuks, 2014) i la sèrie de tres volums Marieta - Los recuerdos de Naneta (Dibukks, 2012-2014).

No hay comentarios: