Paisaje de amor

FITXA
=====
Títol: Paisaje de amor
Autor: Jimmy Liao
Il·lustrador: Jimmy Liao
Edició: Barbara Fiore, 2015
Edat: de 9 a 99 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
Ella resultó herida, mientras que él se fue para siempre de este mundo.
Las cosas que había soñado hacer junto a él ya no se harían realidad.

Us proposo una meravella en forma de llibre, un àlbum il·lustrat que parla de la pèrdua, amb una delicadesa i una bellesa plàstica excepcional.

Un accident de cotxe, una parella, una supervivent i un mort. Aquests són els quatre elements que configuren una història a través de la qual acompanyarem a la protagonista en un viatge des del fosc dolor de la pèrdua fins a la lluminosa esperança. Un camí complicat però ineludible en la vida de qualsevol. Acceptar l'absència d'una persona estimada és un dels aprenentatges més complexos en la vida de tota persona. Acompanyar un moment tan delicat amb una obra com aquesta pot ser de gran ajuda.

Paisaje de amor és un llibre dirigit a un públic molt ampli, podeu oferir-lo a un nen o nena de 9 anys, però també a un de 12, de 18 i de 30, però sens dubte, el millor que podeu fer és compartir-lo amb aquesta persona. És un llibre bell, delicat, amb la sensibilitat a què ens té acostumats Liao. Poesia visual acompanyada de breus textos, un llibre per mirar i remirar, per embadalir-se i encantar-se en les seves pàgines. Us deixo un clip que apareixia en acabar la pel·lícula The Floating Landscape (Miu-Suet Lai, 2003), on apareixen deu precioses il·lustracions d'un llibre que en essència ens parla de l'amor.

Jimmy Liao (Taiwán, 1958) és un il·lustrador autodidacta que va decidir-se a escriure les seves pròpies històries arran de patir una leucèmia que el va obligar a passar una llarga temporada de repòs i pensant a deixar un llegat a la seva filla. Té en el seu haver alguns dels àlbums més meravellosos que m’he trobat a les mans, és el cas de Desencuentros, La noche estrellada o Abrazos, tots tres publicats per l’editorial Barbara Fiore. És un clar exponent del cada cop més reconegut concepte d’àlbum il·lustrat per adults. Va ser premiat al Festival de Cinema de Berlín l’any 2006 per el curtmetratge El pez que sonreía.


No hay comentarios: