El bosque encantado

FITXA
=====
Títol: El bosque encantado
Autor: Ignacio Sanz
Il·lustrador: Noemí Villamuza
Edició: Barcelona: MacMillan, 2008
Edat: a partir de 5 anys
Temàtica: mans, dits, interpretació de la realitat, poesia, anatomia, parts del cos.


RESSENYA
=========
Voleu passejar per un bosc? Conèixer un rei que mana orgullós als seus súbdits? Veure un ocell preciós? Si ho voleu conèixer només us heu de mirar la mà.

Els vostres dits prendran el protagonisme total de la història i s’aniran presentat de maneres molt originals i transformant en tots aquests éssers fantàstics, començant per un bosc que creix amb cinc arbres i uns petits esquirols que hi corren engrescats, o un petit regne que domina el dit cor o del mig.

Si la temàtica de la història no és la més original, ja que el cos humà i les seves parts així com els dits de la ma han estat àmpliament treballats en molts àlbums il•lustrats (De petit cada any és un dit de la Montse Ganges), d’aquesta història podem destacar dos aspectes: d’una banda el tractament del text a través de la il•lustració fet magistralment per la Noemí Villamuza i, de l’altra el propi text amb una redacció en vers que permet una lectura fluida i agradable. Text i il•lustració arriben a l’equilibri perfecte repartint el protagonisme a parts iguals.

Una lectura molt recomanable per fer en companyia i endinsar-se en aquest petit món i fer grans descobriments.

Podeu fer un cop d’ull al llibre des d’aquí.

No hay comentarios: