Jacobo Lobo. Cumpleaños lobuno

FITXA
=====
Títol: Jacobo Lobo. Cumpleaños lobuno
Autor: Paul van Loon
Il·lustrador: Hugo van Look
Edició: SM, 2010
Edat: de 7 a 10
Temàtica:


RESSENYA
=========
Jacobo Lobo, és una col•lecció d’humor i misteri que ha captivat a més d’un milió de nens a Europa, ha estat traduïda a set idiomes, entre ells l’anglès, l’alemany, l’italià, el japonès o el suec. Cumpleaños lobuno, és el primer títol de la col•lecció Jacobo Lobo que es publica a Espanya de la mà de l’Editorial SM, una saga que relata la història d’en Jacobo, un nen que quan fa set anys descobreix que és un nen llop i ha d’aprendre a conviure amb la seva nova situació. Els llibres es presenten amb una edició molt cuidada i a tot color amb divertides il•lustracions d’Hugo van Look. Durant la lectura, podem saber si en Jacobo té aparença de nen o s’ha transformat en llop en funció del color de las pàgines: grogues amb el text blau en el cas que sigui un nen i blaves amb el text groc com una nit estelada si és un llop.

Jacobo Lobo és una de les sèries literàries més conegudes a Holanda. Set dels onze llibres de Jacobo Lobo han guanyat el Premi del Jurat Infantil Holandès, que vindria a ser el nostre Atrapallibres ja que són els propis nens els qui trien els seus llibres preferits.

En Jacobo és un nen com la resta que viu amb el seu amic Tino i la seva família des que els seus pares l’abandonaren quan encara era molt petit. Però, de sobte, la nit del seu setè aniversari li comença a picar tot i li surt pèl, i urpes… En Jacobo descobreix que és un nen llop i que es transforma les nits de lluna plena.

D’entrada, el nen llop no pot reprimir els seus instints animals i es menja alguna gallina del corral de la seva veïna. Però, poc a poc va aprenent a controlar-se i a treure partit de la seva nova condició, per exemple, a defensar a en Tino d’un noi de l’escola que li fa la guitza sempre que pot.

La importància d’acceptar les diferències, el valor de l’amistat o la necessitat que els ciutadans s’uneixin per lluitar contra les injustícies són alguns dels temes que tracta aquesta sèrie. Són històries molt adients per els nens que comencen a llegir textos més llargs pel seu compte. Una sèrie de llibres a tenir presents a l’hora de recomanar lectures per principiants, doncs tots sabem que als nens els agrada reflectir-se en els adults, i amb la moda estesa entre els lectors joves i adults de sagues vampiresques i licantropes, aquesta col•lecció és un reclam ideal per aquells nens o nenes que es resisteixen a la lectura.

No hay comentarios: