El rey del mar

FITXA
=====
Títol: El rey del mar
Autor: Imapla
Il·lustrador: Imapla
Edició: Océano Travesía, 2010
Edat: de 0 a 6 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
El Rey del Mar és el darrer treball que presenta Imapla, la genial il•lustradora demostra una vegada més perquè el seu treball ha estat premiat en múltiples ocasions, té al seu haver importants reconeixements com l’Apel•les Mestres, el Premi Internacional d’Il•lustradors de l’any Unicef, el Premi Nacional d’Ilusctración del Ministeri de Cultura i d’altres. Amb aquest nou treball editat amb un suport de format cartoné de magnífic acabat i disseny acurat, de la mà de l’editorial Océano Travesía, trobem una història que ens planteja una pregunta:

“Es diu que al mar, com a la selva, el més fort és el rei.
Però, qui és el més fort?”


Mitjançant un enfilall de nou il•lustracions tan simples com efectistes, amb onomatopeies com a únic text de recolzament, Imapla ens planteja una situació ben coneguda per tots. El peix gran es menja el petit... segur?

Un llibre que permet jugar amb els més petits, que activa el seu interés i aconsegueix mantenir la seva atenció esdevé una fórmula divertida i entretinguda, per fer entendre que la unió fa la força, que les aliances poden esdevenir grans potències tot i que els seus integrants siguin petits. Absolutament indispensable per qualsevol biblioteca o aula que es vulgui fer valorar.

5 comentarios:

Un chat botté dijo...

Ai noies, dieu-me "vella" i dieu-me "perepunyetes", però jo no puc mirar-me aquest llibre sense pensar amb Leo Lioni i el Neda-que-neda.
Potser és que per a mi és el llibre amb el final més ben trobat de la història, però crec que aquesta nova versió veu totalment de l'altre...

ai!

sfer dijo...

Aviam: jo també ho crec, que veu del Neda-que-neda! És innegable, vamos!! Però això no treu que pensi que no es tracta d'un plagi. Crec que les il·lustracions de la Imapla, i la seqüència que ella fa de les imatges, com t'ensenya el que passarà a continuació en un raconet d'una pàgina per després confirmar-ho en la propera, el fet que ho faci sense text (tinc debilitat pels àlbums sense text!)... trobo que té prous mèrits com per apreciar el llibre en ell mateix.

Estaries més contenta si hagués dedicat el llibre a en Lionni? Si ho interpretes com un homenatge? No crec que se n'hagi volgut aprofitar...

Un chat botté dijo...

D'acord, deixem-ho en què la Imapla (que és una autora que m'agrada, arrisca sempre i li reconec tots els mèrits del món, eh!) li ha volgut fer un homenatge a Lionni. Però vaja, preferiria que li hagués dedicat!

berta bocado dijo...

per cert, no creieu que és per més petits?

sfer dijo...

Ho he comentat amb la Sílvia Cantos, i efectivament... ja ho hem corregit.

Gràcies Berta! :-)