Un día en la playa

FITXA
=====
Títol: Un día en la playa
Autor: Bernardo Carvalho
Il·lustrador: Bernardo Carvalho
Edició: Libros del Zorro Rojo, 2010
Edat: de 4 a 8
Temàtica:


RESSENYA
=========
Un día en la playa és un llibre curiós, ple d’imatges que no es valen d’un text per transmetre una història, és un llibre obert que convida a posar en marxa la imaginació i inventar històries. Aquest no és un títol fàcilment classificable, no hi ha una franja d’edat clara a la que vagi dirigit, en realitat qualsevol persona nen o adult que gaudeixi amb la il•lustració sabrà apreciar aquest àlbum, que damunt de tot és un clam a la imaginació.

Hi ha moltes maneres d’explicar una història. Una d’elles és en silenci, escoltant l’evocador so del mar. Aquest àlbum relata amb unes imatges sense pretensions un dia de platja que va acabar d’una manera completament inesperada.

Bernardo Carvalho, mostra perquè ha estat mereixedor de premis nacionals i internacionals reconeixent la seva feina. Amb un traç senzill, les imatges planes realitzades amb una gamma de colors molt poc variada, aconsegueix donar un toc d’humor a cada pàgina, aconseguint deixar els observadors bocabadats amb l’evolució del dia de platja que viu aquest personatge i que, amb només uns punts i ratlles mínims ens transmet les seves emocions, una bona idea per veure com vola la imaginació dels nens, senzillament, demaneu-los que siguin ells els qui us expliquin aquesta història.

No hay comentarios: