El pirata bo i l'Illa dels Imperfectes

FITXA
=====
Títol: El pirata bo i l'Illa dels Imperfectes
Autor: Joan Llongueras
Il·lustrador: Joan Puig
Edició: Edicions del Pirata, 2011
Edat: de 8 a 10
Temàtica:


RESSENYA
=========
L’editorial Edicions del Pirata ens presenta la segona història d’aquest particular pirata, el jove Eric, un pirata bo, que després de recórrer un munt d’aventures per aconseguir convertir els terribles Capità Bocanegra i la Lola Matallops (per ser exactes, els seus pares) en pirates bons ara ens presenta una nova odissea que portarà a tota la tripulació de l’Estrella de Mar a l’Illa dels Imperfectes.

Per què desapareixen els avis? Hi tenen res a veure el governador Malapeça i el capità Barbaverda? Una nova aventura de l’Eric, amb la que es posa de manifest la importància de l’amistat, el treball cooperatiu i la solidaritat entre les persones, i mostra que no hem de basar-nos en les aparences a l’hora de jutjar algú, i és que ningú no és perfecte.

Una història narrada amb ritme, amb notes d’humor i escrita amb un llenguatge planer que permet que no es trenqui la lectura per falta de comprensió, i esdevé una magnífica elecció per a lectors de 8 a 10 anys que gaudeixin amb les aventures i la pirateria. Joan Llongueras sap com escriure per seduir al seu públic, els seus llibres són peces imprescindibles per motivar la lectura.

Bona mostra d’això és el fet que aquest títol va ser seleccionat a ‘La llança’ d’Òmnium Cultural com la millor selecció en la categoria de llibre infantil.

Un altre valor afegit són les il•lustracions amb les que Joan Puig ha il•lustrat les seves pàgines, realitzades en la mateixa línia que el text, si us plau, no us perdeu la pàgina 35, a veure a qui us recorda el governador Malapeça? A mi em va fer pensar en un altre ‘governador bastant malapeça’...

En resum, una història divertida i ben treballada, amb un text molt adient i unes il•lustracions de qualitat, acabat amb un treball d’edició molt acurat per part d’Edicions del Pirata, si no l’heu regalat, anoteu-lo a la llista de pendents de comprar i llegir.

No hay comentarios: