La madre del héroe

FITXA
=====
Títol: La madre del héroe
Autor: Roberto Malo i Fco. Javier Mateos
Il·lustrador: Marjorie Pourchet
Edició: OQO, 2011
Edat: de 5 a 8
Temàtica:


RESSENYA
=========
OQO Editora es desmarca una vegada més oferint-nos un relat divertit, àcid i diferent, Roberto Malo i Francisco Javier Mateos han teixit una història que s’obre amb una trama a primera vista tòpica i típica, un rei recentment coronat amb problemes amb un dolent molt dolent recorre a l’ajuda d’un hàbil espadatxí, però la veritat és que a partir d’aquí res no és el que t’esperes, l’heroi se’ns presenta amb un apèndix tan tendre com feixuc, com només pot ser una mare.

El llenguatge utilitzat tampoc é el que d’entrada un s’espera, ple d’expressions actuals i irreverents, és impossible passar les pàgines d’aquest àlbum sense riure sincerament, les sortides de to de la mare de l’heroi, que ben aviat deixa clar qui és l’autèntica protagonista de la història són un filó inesgotable de principi a fi, i és que, els autors semblen reivindicar el paper de les mares com a veritables heroïnes al mateix temps que deixen en l’aire la idea que potser no caldria que fossin tan protectores amb els seus ‘pollets’.

Si de normal, els herois més clàssics ens tenen acostumats a veure que les seves croades tenen com a base un amor possible o impossible, aquesta part de la trama no s’allunya tant de la corrent clàssica, amb la diferència, això sí, que l’amor de la nostra supermare recau en el seu fill.

Marjorie Pourchet s’ha encarregat d’il•lustrar aquestes pàgines, i ho fa recollint el to que els autors han imposat en el text, iròniques, divertides, esbojarrades fins i tot, les imatges càlides i amb seqüències diverses en una mateixa pàgina són el complement perfecte per alt ext. Aquesta il•lustradora francesa gairebé tan jove com reconeguda, ha barrejat diverses tècniques per construir un treball on predomina els tons vermells i grocs, aconseguint unes pàgines plenes de contrastos tant en els personatges, com en els decorats i també de matisos trets de diverses èpoques.


Cal afegir, que per tot això, aquesta és una d’aquelles peces que pot complir múltiples funcions, una bona lectura per lectors que s’inicien en solitari, una bona eina per les escoles per tractar el respecte i l’estima cap a les mares i una magnífica narració per una hora del conte, a què espereu doncs? N’heu de tenir un exemplar!

1 comentario:

Anónimo dijo...

Soy fco. Javier Mateos.
Me ha encantado tu reseña.
Muchas gracias!