A Magharna

FITXA
=====
Títol: A Magharna
Autor: Julia Golding
Il·lustrador: -
Edició: Barcelona: Cruïlla, 2011
Edat: a partir de 12 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
Nou llibre de Julia Golding, qui ja ens va delectar amb Taoshira. Em costa dir que A Magharna sigui una segona part, ja que poden ser dues lectures independents i entre elles no hi ha més relació que la de que la Rain viu al regne de la reina Taoshira i el rei Ramil.

L’argument ens relata la història de la Rain, qui treballa amb el seu pare dins el gremi de vidriers, però tot i que te un gran talent, ha de treballar d’amagat, ja que les dones no poden exercir professions a la seva societat. Quan sorgeix una oportunitat per sortir del seu país i poder fer servir el seu talent, marxa terra enllà disfressada d’home i disposada a demostrar a tothom la seva vàlua.

La Rain, en aquest viatge, coneixerà cultures alienes a la seva, viurà aventures i situacions límit que faran que vagi madurant i format-se com a adulta. D’altra banda, coneixerà al Peri, un noi de Magharna que pertany a la casta més baixa i que, com ella, te moltes prohibicions que ja li venen imposades de naixement.

Julia Golding escriu, un altre cop, dins un món imaginari que pot ser passat o futur, i que podria ser el nostre o no. Amb tot i això, al lector li resulta ben fàcil establir paral•lelismes entre els seus móns literaris i el nostre.

Amb el seu primer llibre, Taoshira, vivim les diferències culturals i religioses, els problemes que aquest fet genera dins una societat i com es poden resoldre. A Magharna se’ns relata un problema social, que s’estableix per una norma que dicta els rols entre sexes i com això afecta als ciutadans, i en particular a la protagonista de la novel•la, la Rain. D’altra banda podem veure una estratificació social molt estricta, que podem comparar amb les castes de d’hinduisme i que ens fa reflexionar sobre la injustícia que això representa.

Si voleu gaudir amb una lectura amena, plena d’aventures, sentiments, divertida i crítica alhora, aquest és una bona opció que val la pena tenir en compte!

No hay comentarios: