Escolto, miro

FITXA
=====
Títol: Escolto, miro
Autor: Cosetta Zanotti
Il·lustrador: Cristiana Cerretti
Edició: Sleepyslaps, 2011
Edat: totes
Temàtica:


RESSENYA
=========
Avui us parlaré d’un àlbum d’aquells que no llegiríem mai a la ràdio. Sleepyslaps, va despertar la meva curiositat amb ‘La gran fàbrica de les paraules’ i uns mesos després amb ‘Com aigua’ va confirmar-me el que ja havia intuït amb aquella primera obra, es tracta d’un grup format per gent amb una gran sensibilitat que tria amb molta cura el que publica, aquesta primavera ens regala dues joies ‘Escolto, Miro’ i ‘Hi ha cases’, els comentaré tots dos, però avui em centraré amb aquesta joia anomenada ‘Escolto, Miro’.

Pura poesia visual. No se m’acut una manera més simple i concreta per a definir el contingut d’aquestes pàgines, un àlbum d’aquells que gaudim probablement més els adults que els infants, ja que té unes il•lustracions fetes a llapis amb mínimes pinzellades de vermell en el text i en moments puntuals de les il•lustracions que aporten un plus a les càlides imatges, realitzades amb una senzillesa brillant i un text tant breu com expressiu, per llegir assaborint i mastegant cada paraula d’aquestes minimalistes frases que han sorgit de la ploma de Cosetta Zanotti carregades d’emocions que juguen perfectament amb les imatges de Cristiana Cerretti, un tàndem d’italianes que ja havia col•laborat amb anterioritat i espero sincerament, repeteixin ben aviat.

Us deixo un tast d’aquestes meravelloses pàgines i per posar-li una pega, diré que he trobat a faltar un format lleugerament més gran que hagués permès assaborir encara més les il•lustracions.


Aquest és un d’aquells llibres que pots mirar i remirar moltes vegades, on en cada lectura (de text i imatge) et sorprens descobrint nous matisos. Un àlbum que agradarà a grans i petits i que no hauria de faltar a la vostra biblioteca particular.

1 comentario:

glòria falcón dijo...

És preciós. A mi per Sant Jordi me'l van regalar dos cops dues persones molt estimades. Així q ara escolto i miro el doble...i no perdo detall.