El de-sastre perfecto

FITXA
=====
Títol: El de-sastre perfecto
Autor: Rocío Martínez
Il·lustrador: Rocío Martínez
Edició: Edelvives, 2010
Edat: de 5 a 8
Temàtica:


RESSENYA
=========
El de-sastre perfecto amb text i il•lustracions de Rocío Martínez, va ser l’obra guanyadora del cinquè Concurs Internacional Álbum Ilustrado Biblioteca del Cabildo. El jurat del concurs, va destacar la coherència i la combinació perfecta entre el text i les il•lustracions aconseguides en l’obra guanyadora, així com l’estètica moderna que presenten les seves il•lustracions.

La història ens explica com dos països permanentment en guerra decideixen abandonar les armes i restablir la pau. Per a celebrar-ho, es decideix organitzar una magnífica desfilada. Tres dels generals d’un dels països encarreguen uniformes nous per l’ocasió al sastre més perfeccionista del país. El sastre farà un esforç per mantenir la pau i accepta el treball. Però quan obre els paquets amb les teles que ha encarregat, es troba amb que són estampades i molt acolorides.

No hi ha temps per desfer l’equivocació i confecciona els vestits amb aquestes teles tan extravagants. Tots temen que el país veí s’ho prengui com una falta de respecte. El que no s’esperen és el resultat de l’equivocació: el dia de la desfilada, la presidenta del país veí els felicita per vestir amb els motius típics del seu país.

Un fantàstic text que amb originalitat i sentit de l’humor, relata una situació que podria haver estat entesa com una autèntica provocació i enlloc d’això esdevé una ofrena de bones intencions, i és que la pròpia Rocío Martínez afirma que és important la manera com encarem les coses adaptant-nos a les circumstàncies, tot i el risc a equivocar-nos, de la mateixa manera que les coses no han de ser sempre tan perfectes com creiem. També pretén fer conscients als nens que l’equilibri entre el conflicte i la pau és tan dèbil i subjectiu com poden ser les intencions d’un mateix.

És doncs, una lectura molt recomanada, que es presta a diverses lectures amb els detalls del treball il•lustratiu, a més d’una molt bona opció per explicar.

No hay comentarios: