La costurera del sonido

FITXA
=====
Títol: La costurera del sonido
Autor: Fernando Fuentes
Il·lustrador: Jorge del Corral
Música: Yolanda Campos
Edició: Siete Leguas, 2010
Edat: de 3 a 99
Temàtica:

Guanyador del I Premi del Concurs de Cuentos Musicales, Notas y Letras.

RESSENYA
=========
Ningú sap amb seguretat com és la Cosidora del So. Aquells que asseguren haver-la vist no encerten a definir-la, però tots coincideixen en que sembla una fada. Heus aquí un d’aquells àlbums que et resisteixes a desar al prestatge i mantens a prop teu, per tornar a gaudir-lo una vegada i una altra. A ‘La costurera del sonido’ hi conflueixen les arts per excel•lència: la literatura, amb un text poètic que ens narra una història on es teixeix la cançó del Món amb tots aquells sons oblidats. Unes lletres que ens conviden a reflexionar sobre la importància de les petites coses, moltes de les quals, sovint, passem per alt.


Afegim-hi a continuació l’art pictòric: la il•lustració. Les pàgines s’omplen de collage creat amb tons càlids i harmoniosos, que complementen ala perfecció el text, apreciarem les puntades fetes entre els diversos materials utilitzats per aquesta cançó que diu que la cosidora recull els somnis amb molta cura dins el seu treball. En aquest punt, afegiria, que les imatges per si soles també conviden a somniar. Per si no fos prou, s’hi suma una altra de les arts més sensibles: la música. La composició musical que acompanya l’àlbum és una obra inspirada en el Divertimento per a cordes de Bela Bartok.

A més, l’obra s’acompanya amb un cd amb la música original i el text narrat en format d’audiollibre, per facilitar l’accés d’aquesta història a qualsevol persona que tingui dificultats de lectura, com veieu, ho té tot: Una bona història, magnífiques il•lustracions i fins i tot banda sonora, a què espereu per fer-vos amb un exemplar?

1 comentario:

Cata dijo...

Buenísima esta manera de hacer música http://bit.ly/hWhzKw