Les il·lusions del mag

FITXA
=====
Títol: Les il·lusions del mag
Autor: Ricardo Alcántara
Il·lustrador: Gusti
Edició: Barcelona: Bambú; 2010. (Enigmes; 10)
Edat: 6 anys
Temàtica: jocs, enigmes, màgia


RESSENYA
=========
En Silvestre és un mag que viatja feliç amb la companyia de la seva maleta. S’instal•la en les places dels pobles i viles on ofereix el seu espectacle a grans i petits amb l’única intenció de fer feliços als demés amb els seus trucs de màgia. Ell és feliç vivint lliure, viatjant per on vol i quan vol.

Un dels reis del voltant demana la seva presència per fer-li resoldre un enigma molt complicat. És tot un repte per en Silvestre però ell, amb la seva traça habitual, el supera sense cap dificultat. El rei quedà molt impressionat de les capacitats del mag i és per això que el convida a viure a palau amb totes les comoditats i avantatges conegudes però... és el que en Silvestre vol? Necessita tot el que li ofereix el rei? Realment és feliç? Vol aquesta vida?

Bambú torna a fer una proposta divertida i original (recordem el gran Contes verticals d’Alegria Julià) fent al lector partícip actiu de la lectura per tal de superar, com si fos el protagonista principal de la història, els enigmes i proves.

Tot i no ser completament original (podríem recordar la mítica col•lecció “Tria la teva aventura”) convertint un text pla en una història dinàmica i activa ja que no és possible continuar la història sense resoldre els enigmes plantejats aconseguint captar l’atenció del lector completament.

La proposta gràfica d’en Gusti trenca per la seva senzillesa. Traços ràpids, simples que denoten un estil infantil i que els lectors poden fer seu per la seva simplicitat, (Veure els esbossos) on destaca el color i la varietat de formes que mantenen un equilibri gairebé perfecte amb el text.

No hay comentarios: