El tresor d'en Barbablava

FITXA
=====
Títol: El tresor d'en Barbablava
Autor: Àngels Navarro
Il·lustrador: Mariona Cabassa
Edició: Barcelona: Bambú, 2010 (Enigmes; 13)
Edat: 6 anys
Temàtica: jocs, enigmes, pirates, tresors.


RESSENYA
=========
En Barbablava és un pirata fora de sèrie però no pels seus abordatges, la seva caravel•la o els seus tresors. En Barbablava és un pirata molt senzill que no ha abordat mai a ningú, que viatja en una petita barca acompanyat del seu lloro Verdet.

En Barbablava iniciarà una aventura per cercar un tresor on les armes, la força i la bona sort tindran molt poca importància. La seva intel•ligència i enginy seran eines molt més potents que li portaran directament a l’èxit en aquesta aventura.

Una proposta molt interessant amb enigmes que mantenen el lector en tensió i que l’obliguen a fer un petit esforç per esbrinar les pistes que han de portar a en Barbablava a la recerca del tresor. Un lectura que pot ser tan individual com col•lectiva ja que la resolució en gran grup dels misteris pot ser una altra proposta lectora molt vàlida i enriquidora.

Bambú torna a fer una proposta divertida i original (recordem el gran Contes verticals d’Alegria Julià) fent al lector partícip actiu de la lectura per tal de superar, com si fos el protagonista principal de la història, els enigmes i proves.

Tot i no ser completament original (podríem recordar la mítica col•lecció “Tria la teva aventura”) convertint un text pla en una història dinàmica i activa ja que no és possible continuar la història sense resoldre els enigmes plantejats aconseguint captar l’atenció del lector completament.

Les il•lustracions de Mariona Cabassa fa que el seu to amable, càlid i acollidor facin de la història un relat senzill, tranquil i fantàstic que realment transporta a aquest món fantàstic de pirates i tresors.

No hay comentarios: