Poka & Mina

FITXA
=====
Títol: Poka & Mina. En el cine / Poka & Mina. El despertar
Autor: Kitty Crowther
Il·lustrador: Kitty Crowther
Edició: Los Cuatro Azules, 2010
Edat: a partir de 3 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
Poka & Mina és una sèrie d’històries de dos animals entranyables, difícils de definir físicament, són una espècie d’insectes que tenen uns ulls grans i expressius. Ells dos protagonitzen històries senzilles plenes de tendresa i que transmeten l’amor per les petites coses. Tot això flueix a partir de les il•lustracions plenes de detalls fetes amb llapis de colors i aquarel•les. Moltes vegades l’autora no omple tota la plana amb el dibuix, és a dir, deixa el voltant amb el fons blanc, aquest fet fa que centri molt més l’acció d’allò que explica.

Els personatges aconsegueixen expressar emocions només amb els ulls, ja que no tenen boca i ja a la primera plana provoquen que te’ls miris amb un somriure. Són aquells personatges que de petit t’hagués agradat endur-te a la butxaca.

El format dels llibres també és molt portable, un format petit i econòmic amb tapa tova però molt ben editat, amb paper gruixut mat com si fos una làmina de dibuix.

Les històries que viuen Poka & Mina (de moment només s’han traduït dos llibres a casa nostra) parlen de fets quotidians, on l’amistat entre ells dos sempre hi és present. Donat que expliquen situacions del dia a dia d’una forma lineal i amb molt de detall de ben segur que agradarà als més petits que tindran un munt de detalls per fixar-se però també enamorarà als qui els expliqueu. Com diu a la solapa, aquests llibres t’encomanen l’alegria de viure.

La seva autora, Kitty Crowther, ha rebut el premi Astrid Lindgren 2010. Té publicats una trentena de libres il•lustrats, però editats la majoria fora d’Espanya. L’any 2009 va obtenir el premi de LIJ més prestigiós de França, Premi Baobab d’Àlbum Il•lustrat 2009.

No hay comentarios: