Els fabricants de muntanyes

FITXA
=====
Títol: Els fabricants de muntanyes
Autor: Alberto Pérez
Il·lustrador: Jorge del Corral
Edició: Edicions Bromera, 2010
Edat: de 4 a 7
Temàtica:

Premi Lazarillo d'Àlbum Il·lustrat 2009

RESSENYA
=========
Allà on els ignorants només veuen serralades vulgars, heu de saber que s’oculten gegants endormiscats. Gegants que, en els temps remots d’unicorns, olifants i dracs, es dedicaven a fabricar muntanyes. Us agradaria despertar-los i conèixer el seu ofici màgic?

Així se’ns presenta ‘El fabricant de muntanyes’ un text d’Alberto Pérez amb il•lustracions de Jorge del Corral. Una història divertida i curiosa que especula sobre l’origen de les muntanyes, que s’ha alçat com a guanyador de la darrera edició del premi Lazarillo, en la categoria d’àlbum il•lustrat. Val la pena recordar que aquest és el guardó més antic de la literatura infantil i juvenil de tot l’estat, nascut, precisament, amb la finalitat d’estimular la creació de llibres de qualitat per a primers lectors.

La història que ens porta Alberto Pérez és ben curiosa, original i està molt ben trobada, escrita amb un vocabulari molt planer que facilita la lectura a primers lectors, la seva extensió té el punt just per ser una bona opció per explicar als menuts. Les dimensions de l’àlbum fan que les il•lustracions de Jorge del Corral, realitzades totes a doble pàgina, el converteixin al mateix temps, en una proposta idònia per una hora del conte, ja que els nens queden captivats de les vistoses imatges, la plana on veiem els gegants treballant, absolutament concentrats, en el disseny, pintura i decoració de noves muntanyes és fantàstica, amb figures arrodonides i colors molt suaus, les il•lustracions es fan molt agradables a la vista. Edicions Bromera ha acurat molt en l’acabat d’aquest àlbum, les mides, la qualitat del paper i una menció especial al treball fet en les guardes, val la pena recrear-s’hi una estona. En definitiva, aquest àlbum guardonat és una molt bona idea per llegir, explicar i regalar.

No hay comentarios: