La i tiene su punto

FITXA
=====
Títol: La i tiene su punto
Autor: Francisco David Izquierdo
Il·lustrador: Sílvia Álvarez
Edició: Edimáter, 2010
Edat: de 4 a 6
Temàtica:


RESSENYA
=========
Al poble de les vocals alguna cosa ha canviat. La «i» ha perdut el seu punt. Les seves amigues les vocals, amoïnades, trucaran a la lletra «j» que els revelarà un curiós misteri. Aquí comença un emocionant viatge ple de sorpreses i aventures que les portarà a conèixer una increïble illa habitada per uns indis seriosos, molt seriosos...

"La i tiene su punto" tracta d’ensenyar de forma divertida els fonemes als més petits, amb gran encert utilitza per aconseguir-ho la musicalitat, l’humor enginyós i la fantasia, amb un resultat excepcional. L’autor ha creat una història molt original que resulta amena d’explicar, als nens els crida l’atenció la gran quantitat de paraules que apareixen amb la lletra ‘i’, cosa que a més facilita després d’haver llegit el conte, el poder treballar en forma de joc les vocals, per exemple buscant les paraules que apareguin amb cadascuna de les lletres, en el text o en les il•lustracions que Sílvia Álvarez ha traslladat des de la seva imaginació al paper, s’adapten perfectament al nivell dels lectors, amb unes formes dolces i divertides, dotant d’expressivitat cadascuna de les lletres protagonistes d’una manera molt ben aconseguida.

Això mateix ens ofereix un altre joc a explotar amb els més petits, esbrinar quines són les emocions que mostren les lletres en les diferents il•lustracions, us sorprendrà, amb la senzillesa de línies la gran quantitat d’emocions que podreu trobar, i encara una altra idea, un cop les hem trobat podem jugar a reproduir-les, us asseguro que riureu una estona, a més de passar uns bons moments gaudint de la vostra mútua companyia.

A més en el desenvolupament de la història la solidaritat de les lletres protagonistes posa de manifest la importància d’estar units en moments difícils i ajudar-se els uns als altres. Posa en alça uns valors que cal recordar sovint ja que són tan eteris que resulta massa fàcil que caiguin en el sac de l’oblit. Un llibre molt recomanable, per pares i educadors.

No hay comentarios: