El corazón y la botella

FITXA
=====
Títol: El corazón y la botella
Autor: Oliver Jeffers
Il·lustrador: Oliver Jeffers
Edició: México: FCE, 2010 (Los Especiales de A la orilla del viento)
Edat: a partir de 4 anys
Temàtica: sentiments, pèrdua, dol


RESSENYA
=========
Hi ha qui pot considerar que certs temes són difícils de tractar, quan no poc adients, pels lector més petits. És i ha estat durant força temps el cas de la mort i el dol posterior. Sembla que amb la millor de les intencions intentem amagar la mort de les persones estimades als infants furtant-los així la seva capacitat per a comprendre-la i acceptar-la i per poder dur a terme el seu propi procés de dol.

Per sort d’un temps ençà s’han publicat alguns àlbums il•lustrats amb més o menys encert sobre aquesta temàtica.

El corazón y la botella és l’aportació que en fa l’Oliver Jeffers. En l’àlbum se’ns narra de forma senzilla i planera la història d’una pèrdua i d’un dol. De com la propietària d’aquest cor adolorit decideix protegir-lo tancant-lo en una ampolla. De com aquesta càrrega feixuga va sempre amb ella fins que, la ingenuïtat d’una nena, tan semblant a si mateixa quan era petita, l’ajudarà a deixar-lo sortir de nou de la seva gàbia i amb ell a recuperar els seus sentiments.

El text comença com si se’ns anés a relatar un conte tradicional, per deixar pas a un to narratiu directe però amb la delicadesa i les metàfores que permeten trobar l’equilibri per no ser ni excessivament transcendental ni innecessàriament edulcorat.

Les il•lustracions en color traspuen un fi sentit de l’ humor i la tendresa adient s al tema que es tracta. L’ús de diferents estils i tècniques remarquen i aporten informació visual addicional a algunes de les escenes. La composició ajuda, amb l’escaient distribució d’imatges i text, a la seqüenciació de la història.

Un excel•lent àlbum il•lustrat d’acurada factura, que s’intueix ja des de les guardes i molt recomanable per abordar amb els infants una temàtica sovint incòmoda pels adults.

1 comentario:

Jose Ramon Santana Vazquez dijo...

...traigo
sangre
de
la
tarde
herida
en
la
mano
y
una
vela
de
mi
corazón
para
invitarte
y
darte
este
alma
que
viene
para
compartir
contigo
tu
bello
blog
con
un
ramillete
de
oro
y
claveles
dentro...


desde mis
HORAS ROTAS
Y AULA DE PAZ


COMPARTIENDO ILUSION


CON saludos de la luna al
reflejarse en el mar de la
poesía...
ESPERO SEAN DE VUESTRO AGRADO EL POST POETIZADO DE MONOCULO NOMBRE DE LA ROSA, ALBATROS GLADIATOR, ACEBO CUMBRES BORRASCOSAS, ENEMIGO A LAS PUERTAS, CACHORRO, FANTASMA DE LA OPERA, BLADE RUUNER ,CHOCOLATE Y CREPUSCULO 1 Y2.

José
Ramón...