El bagul dels monstres

FITXA
=====
Títol: La bruixa / El vampir
Col·lecció: El Bagul dels Monstres
Autor: Enric Lluch
Il·lustrador: Óscar T. Pérez i Fernando Falcone
Edició: Bromera, 2010
Edat: de 3 a 5 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
L’editorial Bromera va presentar a finals de 2010 una nova col•lecció terroríficament divertida per a primers lectors: El Bagul dels Monstres. Una sèrie que compta, d’entrada, amb deu títols en els quals els protagonistes són monstres o criatures de l’imaginari infantil relacionats amb la por, presentats amb molt d’humor i fantasia. Enric Lluch s’ha encarregat d’escriure les divertides històries on trobem des d’una bruixa cansada de la seva rutinària vida de conte, un vampir que necessita anar a la consulta del dentista, un zombi mandrós, un esquelet que anhela convertir-se en futbolista, un monstre de l’armari que ja és prou gran com per independitzar-se i, fins i tot, una mòmia amoïnada per el tancament del museu on viu.

Un munt d’històries enginyoses tractades amb un fantàstic sentit de l’humor, amb les que l’autor desmitifica a grans ‘dolents’ de sempre, obrint així, el camí per a perdre la por amb una lectura ben entretinguda. L’editorial ha editat cada volum d’aquesta col•lecció amb gran cura obtenint un resultat fantàstic. Cada llibre té dues pàgines finals amb un glossari en imatges que farà riure a grans i petits amb les seves ocurrències. Escrit amb un text breu de tipografia molt clara, aquests contes esdevenen una elecció ideal per primers lectors.


Us recomano especialment dos dels títols d’aquesta sèrie. ‘La Bruixa’ on riureu amb la Marruixa, una fetillera que no para de ficar-se en embolics. L’últim ha estat a la casa de xocolata de Hansel i Gretel, on ha demanat el trasllat. Què farà la bruixa Manaire quan sàpiga que ha deixat el conte de cap per avall? Aquesta bruixa que es deleix per els entrepans de calamars fregits us farà riure de valent. Les fantàstiques il•lustracions d’Óscar T. Pérez transmeten les emocions dels personatges amb autèntica naturalitat, a més són plenes de detalls per fixar-s’hi com ara el nom d’un carrer de nom molt ‘bruixesc’.

Per altra banda tenim el segon número titulat ‘El Vampir’, on coneixereu en Ladislau. Camacurt i de cap boterut, pateix un gravíssim problema: els seus queixals no estan afilats i així, ni fa por ni pot mossegar colls suculents. Entre els que no se’l creuen i els que fugen espantats les coses se li compliquen força, i és que, la vida d’un vampir també pot ser molt dura! Us animo a descobrir les sensacionals il•lustracions de Fernando Falcone, dotades d’un realisme i moviment espectaculars.

1 comentario:

berta bocado dijo...

jo us recomano el de l'esquelet, amb il·lustracions de Mercè López, que és una il·lustradora per seguir de prop.
la història és d'un esquelet que vol jugar a futbol i quan xuta li marxen els ossos! és divertit