La primera paraula de la Mara

FITXA
=====
Títol: La primera paraula de la Mara
Autor: Ángel Domingo
Il·lustrador: Miguel Tanco
Edició: Narval, 2010
Edat: de 3 a 8
Temàtica:


RESSENYA
=========
La primera paraula de la Mara és un àlbum amb el que s’estrena Narval, una nova editorial infantil independent, que promet oferir literatura de qualitat, compromesa i que pretén recuperar i impulsar la creativitat d’escriptors i il•lustradors espanyols. Després de veure aquest àlbum, tinc l’absolut convenciment que aconseguiran el que es proposen.

Amb aquest títol ens presenten un moment clàssic en totes les famílies hagudes i per haver, la primera paraula d’una criatura. Ángel Domingo ens mostra com els avis de la nena intenten persuadir-la conduint la seva elecció cap al seu fill o filla, de la mateixa manera ho fan el pare i la mare amb una connotació ben diferent, molt més amorosa, fins i tot el picaró del germà fa també la seva particular aportació. Amb un text breu de mida justa per convertir-se en una magnífica elecció per una hora del conte, l’autor aconsegueix crear una atmosfera divertida on veiem la complicitat que acostuma a haver entre germans, o les picabaralla entre els diferents avis, amb un final original que provoca un esclat de rialles entre els més petits, quan descobreixen l’elecció de la Mara. Miguel Tanco signa un treball excel•lent al qual ja ens té acostumats, els personatges segueixen la seva línea típica. Dóna molta complicitat als germans, fent aparèixer el nen de forma dissimulada en diferents escenes i vestint-lo amb un color que només relacionem amb la petita Mara i que ‘casualment’ no és el cap dels dos bàndols familiars, ni vermells com la banda materna i blaus com la paterna. Les imatges són dinàmiques realitzades amb colors càlids i vius emeten una gran sensació de moviment, a més aconsegueix que els personatges parlin per si mateixos amb les seves expressions tan ben aconseguides.


Sens dubte, aquest és un molt bon àlbum, que reuneix els ingredients necessaris per esdevenir un ‘must have’. Jo l’afegeixo a la meva creixent biblioteca personal i el recomanaré a tothom que me’n demani un títol, per el lector que comença a llegir, ja que la tipografia utilitzada és prou gran i clara perquè els nens de 6 anys que desperten en la lectura en solitari el puguin llegir; alhora també el recomanaré a qui vulgui explicar un conte abans d’anar a dormir, a mitja tarda o ben dinat (quina mania en que l’hora del conte només ha de ser la prèvia a anar a dormir). Seguirem atents a aquesta editorial, amb aquesta primera proposta m’ha captivat.

1 comentario:

Aran dijo...

Gran blog! :)