La Wilma Tenderfoot i el cas dels cors congelats

FITXA
=====
Títol: La Wilma Tenderfoot i el cas dels cors congelats
Autor: Emma Kennedy
Il·lustrador: Sylvain Marc
Edició: MacMillan 2010
Edat: de 9 a 12
Temàtica: novel·la policíaca


RESSENYA
=========
La Wilma Tenderfoot somia convertir-se en l’ajudant del famós detectiu Theodore P. Goodman. Però Goodman no té cap interès en tenir una nena petita i escanyolida tot el dia al darrere. I encara menys si el seu gos es menja totes les proves que troben. Però tot i que la Wilma és petita, té una voluntat de ferro i aconseguirà tot allò que vulgui.

Heus aquí un d’aquells encerts que tan bé ens vénen a les biblioteques a l’hora de recomanar lectures o fer les tries per a Clubs de Lectura. La història de la Wilma Tenderfoot, és una novel•la infantil, per bons lectors d’entre 9 i 12 anys. Un llibre que d’entrada pot espantar pel seu volum (303 pàgines) però que us asseguro, esdevé una lectura àgil amb quantitat de diàlegs i amena en mans del lector. Té un ritme narratiu ràpid, una estructura a l’estil dels grans relats detectivescos, cosa que encanta als nens ja que ells poden anar fent les seves pròpies deduccions a mesura que avança la història. A més el toc d’humor que li dóna la veu del narrador no té desperdici, comentaris com ara ‘Ostres, no deixis de llegir ara, que la cosa va per molt mal camí…’ apareixen sovint aportant un reclam a l’atenció del lector que funcionen molt bé.

L’autora ha sabut crear un entorn com és l’illa de Cooper i l’ha omplert de localitzacions amb noms tan còmics com ara: El pont del malson, turons Aiquinsfums, caleta Marraneta, els grans magatzems Bodedebò, Aquell lloc que cau per allà i Aquell lloc que cau més enllà, us recomano una estona observant el mapa de l’illa que trobareu a l’inici de la història que està ple a vessar de noms enginyosos.

Com veieu, amb aquesta edició s’han cuidat tots els detalls, les il•lustracions de Sylvain Marc que trobem a l’interior en blanc i negre segueixen la mateixa línea humorística que l’autora ha donat al text i. De la mateixa manera trobem, altres detalls a l’interior, com la lupa que ens indica el número de pàgina o els petits dibuixos que acompanyen l’inici de capítols. Tanmateix la coberta i el format amb el que MacMillan ho ha editat és d’un acabat molt ben cuidat.

Ja sabeu, si teniu ganes de llegir una història d’aventures amb una joia robada i dos cors que es congelen el vostre el llibre és ‘La Wilma Tenderfoot i el cas dels cors congelats’.

No hay comentarios: