Una granja de otra época

FITXA
=====
Títol: Una granja de otra época
Autor: Philippe Dumas
Il·lustrador: Philippe Dumas
Edició: Sant Joan Despí: Corimbo, 2010
Edat: totes les edats
Temàtica:


RESSENYA
=========
Tot i que no hi ha cap indicació en el llibre, no es tracta d’un llibre nou, sinó que és una reedició del llibre que ja havia editat Corimbo al 2001. Molts de vosaltres el recordareu segur perquè era dels llibres més grans de les biblioteques, apaisat i difícil d’endreçar!

Corimbo l’ha reeditat amb un format una mica més petitet i amb un títol diferent. Si abans es deia Una granja: croquis al natural d’una granja d’abans, (es va editar en català i castellà), ara arriba tan sols en castellà amb el títol Una granja de otra época.

Però bé, el més important de tot plegat és que tornem a tenir a les llibreries la possibilitat de comprar aquesta meravella de llibre i no hauríem de deixar escapar l’ocasió. És un llibre amb una edició molt acurada, que ens dóna l’oportunitat de compartir amb els nostres infants moltes lectures diferents. Què vull dir?

Podem fer una lectura ràpida, només de les frases principals i saber una mica, el dia a dia d’una granja i les feines que es fan, etc. Podem fer una lectura només de les imatges amb nanos a qui agradin els animals, etc. i no només els agradarà sinó que voldran copiar els esboços per poder aprendre a dibuixar de forma tan realista.

Amb els que vulguin aprofundir més en la vida de la granja, podem anar llegint les petites anècdotes i curiositats que apareixen als marges dels dibuixos i fer-nos una idea de com eren les granges d’abans i les poques que encara existeixen seguint els mètodes antics.

A més a més, a l’escrit que fa l’autor a la introducció, ja ens dóna moltes idees de perquè va decidir fer aquest llibre i la importància de que existeixin granges que respectin en gran mesura la vida (i finalment la mort) dels animals.

Quan el llegia, em van venir al cap dos llibres més que crec que tenen alguna cosa en comú: La Casa de Roberto Innocenti (Simbol) i Corre Maria afanya’t, de N.M. Bodecker i il•lustrat per Erik Blegvad (Lumen, 2001). Són llibres que ens parlen del lligam tant estret que tenim amb la natura i del respecte. Bé, no sé, seria un bon tema per una exposició, oi?

No hay comentarios: