El horrible monstruo al que le encantaba leer

FITXA
=====
Títol: El horrible monstruo al que le encantaba leer
Autor: Lili Chartrand
Il·lustrador: Rogé
Edició: Silabario 2010
Edat: de 4 a 7 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
L’editorial Silabario ens presenta un àlbum fantàstic per explicar. Una història curiosa, molt ben trobada, que esdevé una fantàstica elecció, sobretot tenint en compte que aquest 2011 és l’any dels boscos, no podem deixar passar l’ocasió de contar la història d’aquest horrible monstre al que li encanta llegir, quin bon gust que té, no creieu?

El monstre horrible està molt enfadat. Ha hagut de fer DOS crits per aconseguir espantar a aquella nena que s’estava asseguda al bosc. Per descomptat ha aconseguit que fugís cames ajudeu-me però és que mai abans havia hagut de cridar dues vegades. Hi tindrà res a veure aquell estrany objecte que la nena observava amb tanta atenció i que ara és a terra? El monstre s’hi acosta i el recull; l’olora; el llepa i, completament desconcertat, li porta a l’àvia Dragona, la més sàvia del bosc. És un llibre! - li dirà ella- , però per esbrinar el que conté haurà d’aprendre a llegir. El monstre accepta portat per la necessitat d’entendre per què la nena no ha sentit el seu primer rugit. La lectura li bre la porta al meravellós món dels contes i ja no li queda temps per anar voltant espantant a ningú. Els seus companys monstres s’enfaden molt amb ell i volen expulsar-lo del bosc fins que ell ho soluciona… ensenyant-te’ls a llegir!


Aquest és realment un llibre divertidíssim, tant pel que fa al text com a les imatges, on de manera molt discreta s’intenta mostrar als infants que gran que pot ser el poder de imaginació, quan acompanya una bona lectura. Alhora que desmitifica aquests personatges que sovint protagonitzen les pors dels nens i nenes, atorgant-los una personalitat tendra i divertida que seduirà als més petits, qui possiblement, en tancar les pàgines d’aquest volum es quedin amb les ganes de trobar algun dia un monstre com el del conte.

No hay comentarios: