Barrabum!

FITXA
=====
Títol: Barrabum!
Autor: Mark Haddon
Il·lustrador: -
Edició: Barcelona: La Magrana, 2010
Edat: a partir de 9 anys
Temàtica: aventura, ciència ficció, humor.


RESSENYA
=========
En Jim està preocupat. La seva germana diu que el volen fer fora de l’escola, i ell no sap si li pren el pèl o és veritat. El seu amic Charlie té un pla infalible per esbrinar-ho: posaran un walkie-talkie a la sala de professors i escoltaran què diuen. En realitat el walkie-talkie no els serveix per conèixer el destí d’en Jim però els permet descobrir una conversa molt misteriosa entre dos professors. Parlen una llengua estranya… Seran espies? O potser alienígenes? Convençuts que els professors amaguen alguna cosa, en Jim i en Charlie faran d’investigadors i buscaran alguna pista que confirmi les seves sospites. Efectivament, les sospites s’acabaran confirmant... I els dos amics es ficaran de ple en una aventura que mai no oblidaran.

Mark Haddon es va fer famós amb la novel•la El curiós incident del gos a mitjanit, que es va convertir en un best-seller a tot el món ara fa uns anys. Abans d’aquesta novel•la, però, ja havia escrit uns quants llibres infantils i fins i tot n’havia il•lustrat alguns. Entre els llibres que havia escrit s’hi troba el que comentem aquí com a novetat. Bé, això té una explicació… Haddon va publicar aquesta novel•la per primer cop el 1992 com a Gridzbi Spudvetch!. Després de reescriure-la, actualitzar-la i canviar-li el títol per un que es pugui pronunciar sense problema, ara la torna a publicar.

Barrabum! és una novel•la d’aventures trepidant, plena de misteris i sorpreses. Està escrita amb un estil tan àgil i directe que us farà llegir sense parar fins que arribeu al final; i el seu humor àcid, surrealista i de vegades políticament incorrecte aconseguirà que deixeu anar més d’una riallada mentre llegiu. A més de gaudir de la lectura, hi descobrireu una bonica història d’amistat que us farà pensar fins on estaríeu disposats a arribar vosaltres per ajudar el vostre millor amic. Sens dubte, un llibre molt recomanable.

No hay comentarios: