Les princeses també es tiren pets

FITXA
=====
Títol: Les princeses també es tiren pets
Autor: Ilan Brenman
Il·lustrador: Ionit Zilberman
Edició: Bromera, 2011
Edat: de 3 a 8
Temàtica:


RESSENYA
=========
El pare de Laura va agafar el llibre secret de les princeses i li va contar a la filla una cosa que no sabia ningú... Acompanya a aquesta nena i descobreix aquest secret que la gent desconeix.

És ben cert, que per més que hi hagi qui s’entesti a negar l’evidència les nenes, en la seva majoria, passen en algun moment de la seva infantesa per una fase tan ineludible com pastelosa: el període rosa com diria Picasso o l’etapa princesa, com diem moltes mares. Tu ja pots lluitar contra les tendències i els arquetips establerts que si toca, toca. I arribats aquest punt només ens queda resignar-nos i posar-hi bon humor.

L’editorial Bromera fa una meravellosa aportació a totes les famílies que tinguin la intenció de posar un toc d’humor a les històries roses, i ens fa arribar aquesta enginyós i divertidíssim conte: Les princeses també es tiren pets del prolífic brasiler Ilan Brenman. En aquest àlbum es posa de manifest els més de setze anys que fa que aquest home es dedica a la narració oral, doncs ha inserit a la història un ritme que permet fer-ne una narració amena i sobretot molt divertida, que desmitifica l’aura de perfecció atribuïda a les princeses.

Les il•lustracions es conjuguen amb el text amb el mateix punt humorístic, que permet jugar amb aquest llibre oferint un catàleg d’opcions: una història de mida perfecta per ser narrada als més petits sense fer-se pesada; una tria immillorable per a una hora del conte, ja que el tema i la imaginació que hi ha posat ho converteixen en un conte genial. I un àlbum per ser llegit per primers lectors ja que s’ha emprat una tipografia molt clara. Remarcable també el treball d’Ionit Zilberman, com a mostra de la il•lustració val la pena fixar-se en els detalls, ja que l’autor hi ha posat molta cura, us recomano que us fixeu en la representació gràfica dels pets: molt ben trobada i divertida.

Per tot això i el que trobareu vosaltres en volar per les seves pàgines, penso que aquest àlbum hauria d’estar a totes les llibreries i biblioteques a l’abast de qualsevol infant, se senti o no princesa.

2 comentarios:

Ade dijo...

M'encanta aquest àlbum.
Un altre punt de vista de les històries de princeses. Un toc d'humor que traura un somriure a tota la família.
Un llibre molt encertat de Bromera.

Lluna dijo...

Trobe que aquest llibre és el complement ideal pel títol "Hi res més avorrit que èsser una princesa rosa" per a la meua filla, en plena etapa "princesil". Moltes gràcies.