En algún lugar de China

FITXA
=====
Títol: En algún lugar de China
Autor: Ana Folgueira
Il·lustrador: Emilio Amado
Edició: Madrid: Silabario, 2009.
Edat: A partir de 5 anys
Temàtica: adopció


RESSENYA
=========
Existeixen temes que tradicionalment han estat tabú i s’han buscat estratègies diverses, sovint molt imaginatives, per parlar amb els més menuts sobre aquests temes tot i que els experts consideren que, el més adequat és parlar obertament amb els infants del que està passant i tractar els temes amb naturalitat. (“Los especialistas instan a explicar a los niños los temas tabú” dins La Vanguardia. 18 de febrer). Entre el “top ten” d’aquestes temàtiques estan: la mort, les malalties, la separació matrimonial... i el que tracta aquest magnífic llibre: l’adopció.

Un tema delicat que tant l’autora com l’il•lustrador resolen de forma metafòrica i poètica a través d’uns ocells que seran els intermediaris entre els infants i la família d’adopció. Els ocells estiren dels fils de les mantes dels llits dels infants a les cases d’acollida i els fan arribar a famílies d’arreu del món. La família contestant les preguntes que l’ocell els hi plantejarà podran arribar fins al seu fill seguint el fill vermell, com si del mite d’Ariadna es tractés.

Una història bonica, tendra, amable que explica de forma dolça però clara i contundent el concepte d’adopció.

Les il•lustracions destaquen la seva expressió alegre, càlida i propera que dóna un toc de tendresa i personalitat al llibre. A més cal destacar l’estètica del llibre i la perfecta combinació d’il•lustració i tipografia que en format de núvol d’etiquetes destaca els termes més significatius amb un cos de lletra superior a la resta.

Finalment cal destacar la part humanitària que acompanya la publicació en tant que l’adquisició de l’exemplar suposa una aportació per accions humanitàries i d’ajuda a aquests infants.

Visiteu la web del llibre.

1 comentario:

Isabel dijo...

A casa tenim molts llibre sobre adopció i aquest és un dels més bonics es nota que l'autora coneix el tema.
Isabel