Els petits filosinfants

FITXA
=====
Títol: Digues, pare, per què m’estimes? / Digues, mare, per què existeixo?
Col·lecció: Els petits filosinfants
Autor: Oscar Brenifier
Il·lustrador: Delphine Durand
Edició: Barcelona: Estrella Polar, 2010
Edat: a partir de 4 anys
Temàtica: filosofia per a nens


RESSENYA
=========
Tot i que en Fil encara és molt petit, sovint fa grans preguntes. Preguntes tan difícils que els seus pares no saben com contestar. Quan en Fil ensopega amb una d’aquestes qüestions sense resoldre, l’Osof, la seva mascota de peluix, l’anima a buscar-ne resposta entre les coses que l’envolten. En Fil fa les preguntes a tota mena d’objectes i animals, ja sigui una formiga o un llibre, ja sigui un borrall de pols o la lluna. I ells li van donant les seves respostes; respostes que, de vegades, no convencen al nen... Per sort, l’Olof sempre l’anima a continuar buscant una solució més adient. Quan en Fil torna a casa, després del seu viatge de recerca personal, els pares ja saben com contestar la seva pregunta.

Els petits Filosinfants és una col•lecció de llibres il•lustrats que pretén ajudar els nens a trobar resposta a aquelles qüestions complicades que els comencen a interessar. Estan escrits per Oscar Brenifier, un reconegut filòsof i escriptor amb força experiència en la didàctica de la filosofia per al públic infantil. L’objectiu d’aquesta col•lecció no és tant donar eines als pares perquè puguin respondre fàcilment preguntes difícils dels seus fills com ensenyar els nens a buscar ells mateixos les respostes. Indueix els petits lectors a ser curiosos, a descobrir el seu voltant i a insistir en les seves investigacions fins a trobar la millor solució als seus dubtes.

Tots els llibres de la col•lecció, escrits com si fossin contes, tenen la mateixa estructura argumental i van acompanyats de les ilustracions senzilles i amables de Delphine Durand. De moment s’han publicat tres títols: Digues, pare, per què m’estimes?, Per què no puc fer el que vulgui? i Digues, mare, per què existeixo?. La col•lecció constitueix una oportunitat excel•lent per introduir els més petits (amb ajuda dels pares, això sí) en la filosofia.

No hay comentarios: