El pez que sonreía

FITXA
=====
Títol: El pez que sonreía
Autor: Jimmy Liao
Il·lustrador: Jimmy Liao
Edició: Barbara Fiore Editora
Edat: Totes les edats
Temàtica:


RESSENYA
=========
Ens trobem davant d'una història que és una metàfora sobre molts aspectes de la vida: la soledat, l'amor, la il•lusió, la possessió, la llibertat... Tot això es desprèn a través d'un relat protagonitzat per un home i un peix i la relació que estableixen. L'home està sol i posseeix un peix en una peixera. El peix li fa companyia a tota hora i sempre li somriu. Fins que un dia a través d'un somni l'home descobreix que el peix és presoner dins la peixera i decideix alliberar-lo. Quan ho fa se n'adona que tota la felicitat anterior era falsa igual que tota la fidelitat del peix i és llavors, dins del mar, quan els dos són realment lliures. Aquesta idea es representa amb una imatge molt entranyable: el peix sortint del mar i fent-li un petó al seu anterior amo.

Aquest llibre-àlbum et convida a llegir-lo una vegada i una altra per descobrir detalls i matisos de la història, el text i les il•lustracions. Cada nova lectura et dona una nova interpretació aconseguint un nivell de profunditat on tothom hi reconeixerà sentiments i situacions que ha viscut. El peix pot ser un animal de companyia, però també pot ser la parella, una amistat, un mateix, un projecte...

La part gràfica de la història també s'ajusta en tot moment a l'estat de l'home protagonista. El blau sembla ser el color que tot ho envaeix i que representa tant la soledat del personatge com la llibertat del mar on peix i home hi troben la felicitat.

L'adaptació animada d'aquest llibre va guanyar el premi especial al millor curtmetratge d'animació del Festival Internacional de Cinema de Berlin 2006.

2 comentarios:

Imagina... dijo...

Una autèntica meravella! Hem aprofitat per adjuntar el curt al nostre bloc i per enllaçar-vos com a espai d'interès. Gràcies per compartir les vostres descobertes!

sfer dijo...

Afegim nosaltres també un enllaç al vostre espai... i ens apuntem l'adreça per seguir-vos ben a prop. Benvinguts i gràcies pel vostre comentari!! :-)