El prodigi

FITXA
=====
Títol: El prodigi
Autor: Gerard Guix
Il·lustrador:
Edició: Estrella polar, 2011
Edat: a partir de 12
Temàtica:


RESSENYA
=========
Es diu Axel perquè als seus pares els agradava Guns’n’roses i aquest era el nom del líder. Es diu Axel, però es podria haver dit Odin, per l'oncle de Suècia que mai ha vist, però que cada any li envia un regal d'aniversari. L'Odin és un personatge misteriós i inversemblant, i curiosament l'Axel el coneix just quan els seu cos adolescent comença a patir uns canvis angoixants que l'omplen de dubtes. I és que l'Àxel encara no sap que li espera un combat molt dur ni que d’aquí uns anys els llibres parlaran d’ell, el Prodigi, perquè està a punt de canviar el curs de la història.

El prodigi és la novel•la que marca l’inic d’una trilogia d’homes llop i zombis situada a una Barcelona actual que reconeixem gràcies a ubicacions com ara el cementiri de Collserola o la xarxa de metros i d’altres igualment conegudes. Les dues seqüeles d’aquesta trilogia ja tenen forma i títol: concretament trobarem ‘L’enginy’ tot seguit i ‘El talent’ que tancarà la saga.

Aquesta és una d’aquelles lectures concebuda per a un públic molt determinat, això fa que el resultat sigui molt encertat, ja que podem dir que les pàgines d’aquesta primera part de la saga que ens presenta Gerard Guix contenen tots els ingredients que els joves lectors busquen en aquest tipus de lectura, intriga, aventures, misteri, una mica de sang i fetge... un conjunt que configura una història narrada amb un estil àgil i directe, escrit amb un llenguatge actual adaptat a l’edat del seu lector potencial. És un d’aquells títols que estic convençuda correrà de boca en boca entre els joves gràcies al ganxo que té, com a carta de presentació un vídeo de presentació impactant i un final del primer volum obert que farà que demanin la segona part per saber què ha passat amb l’Àxel i el seu sobtat i peculiar seguici.

2 comentarios:

Lena dijo...

Hola!
estic d'acord amb tot el què dius sobre El Prodigi. Jo ja estic una mica crescudeta però m'ha enganxat igual.
El personatge de l'Axel és molt interessant, els seus canvis i dilemes i la veritat, espero amb delit la segona part (i la tercera!!!)

:-)

L'Enginy dijo...

Bones!

Aprofitant el delit de la Lena, us recordem que l'Enginy, la segona part del Prodigi d'en Gerard Guix, ja està a la venda a la vostra lliberia preferida.

Salut!