Les princeses també es tiren pets

FITXA
=====
Títol: Les princeses també es tiren pets
Autor: Ilan Brenman
Il·lustrador: Ionit Zilberman
Edició: Bromera, 2011
Edat: de 3 a 8
Temàtica:


RESSENYA
=========
El pare de Laura va agafar el llibre secret de les princeses i li va contar a la filla una cosa que no sabia ningú... Acompanya a aquesta nena i descobreix aquest secret que la gent desconeix.

És ben cert, que per més que hi hagi qui s’entesti a negar l’evidència les nenes, en la seva majoria, passen en algun moment de la seva infantesa per una fase tan ineludible com pastelosa: el període rosa com diria Picasso o l’etapa princesa, com diem moltes mares. Tu ja pots lluitar contra les tendències i els arquetips establerts que si toca, toca. I arribats aquest punt només ens queda resignar-nos i posar-hi bon humor.

L’editorial Bromera fa una meravellosa aportació a totes les famílies que tinguin la intenció de posar un toc d’humor a les històries roses, i ens fa arribar aquesta enginyós i divertidíssim conte: Les princeses també es tiren pets del prolífic brasiler Ilan Brenman. En aquest àlbum es posa de manifest els més de setze anys que fa que aquest home es dedica a la narració oral, doncs ha inserit a la història un ritme que permet fer-ne una narració amena i sobretot molt divertida, que desmitifica l’aura de perfecció atribuïda a les princeses.

Les il•lustracions es conjuguen amb el text amb el mateix punt humorístic, que permet jugar amb aquest llibre oferint un catàleg d’opcions: una història de mida perfecta per ser narrada als més petits sense fer-se pesada; una tria immillorable per a una hora del conte, ja que el tema i la imaginació que hi ha posat ho converteixen en un conte genial. I un àlbum per ser llegit per primers lectors ja que s’ha emprat una tipografia molt clara. Remarcable també el treball d’Ionit Zilberman, com a mostra de la il•lustració val la pena fixar-se en els detalls, ja que l’autor hi ha posat molta cura, us recomano que us fixeu en la representació gràfica dels pets: molt ben trobada i divertida.

Per tot això i el que trobareu vosaltres en volar per les seves pàgines, penso que aquest àlbum hauria d’estar a totes les llibreries i biblioteques a l’abast de qualsevol infant, se senti o no princesa.

2 comentarios:

Unknown dijo...

M'encanta aquest àlbum.
Un altre punt de vista de les històries de princeses. Un toc d'humor que traura un somriure a tota la família.
Un llibre molt encertat de Bromera.

Silvia_Bookworm dijo...

Trobe que aquest llibre és el complement ideal pel títol "Hi res més avorrit que èsser una princesa rosa" per a la meua filla, en plena etapa "princesil". Moltes gràcies.