La gran orquestra del bosc

FITXA
=====
Títol: La gran orquestra del bosc
Autor: Guido van Genechten
Il·lustrador: Guido van Genechten
Edició: Símbol, 2011
Edat: de 0 a 3
Temàtica:


RESSENYA
=========
Genecthen abandona per uns moments els seus llibres d’hàbits: nens, bolquers, avis i xumets, per oferir un llibre de temàtica molt diferent. Aquesta vegada l’autor vol fer un homenatge a la natura i presenta, més que una història, un inventari d’ocells.

És un llibre ideal per compartir o explicar a un grup d’infants perquè es presenta il•lustrat a sang amb imatges que ocupen l’ample de les dues pàgines. Cada cop que girem full, doncs, descobrim la imatge d’un ocell i el seu so característic: el txac txac del tord, el toc toc del picot garser, el parrup parrup de les tòrtores, l’op op del corb, l’uiit uiit del pit-roig... fins que després del qui qui ri qui del gall, l’orquestra del bosc esclata i canten tots els ocells alhora.

El meu grau de coneixement del món dels ocells és zero, així que no puc valorar si el so, la tria, etc. dels ocells que presenta Genechten passaria l’examen d’un naturalista, però com a llibre m’ha semblat una delícia. Estic esperant tenir un auditori propici per acabar una sessió de contes amb la gran orquestra del bosc, tots els nens imitant algun dels ocells.

2 comentarios:

L'Espolsada llibres dijo...

Jo l'he explicat un parell de vegades a la llibreria a dues classes i funciona molt bé!

Un chat botté dijo...

ep, i l'Espolsada també l'ha explicat per la televisió!! (a partir del minut 35)
http://www.tv3.cat/videos/3560290/Lhora-del-lector--05062011

felicitats!!