El pájaro negro

FITXA
=====
Títol: El pájaro negro
Autor: Suzy Lee
Il·lustrador: Suzy Lee
Edició: Barbara Fiore, 2011
Edat: a partir de 5 anys
Temàtica:


RESSENYA
=========
A aquestes alçades no puc negar que Suzy Lee em fascina i que se’m fa difícil trobar pegues als seus llibres. El pájaro negro, un llibre que va escriure i il•lustrar al 2007 és potser el llibre on més clar queda el seu poder per expressar amb els rostres i el gest dels protagonistes, allò que senten. Suzy Lee no és una il•lustradora de paisatges, ni d’escenes (encara que tingui llibres més clàssics com Zoo o Pintors), sinó que allò que més destaca en els seus llibres és aquesta voluntat de mostrar l’interior dels personatges, les seves angoixes i sentiments.

A El pájaro negro per mi sí que té una pega i és que li sobren les paraules. Només l’escena inicial, el rostre de la protagonista en primer pla, gairebé esbossat, i aquella porta entreoberta darrera, on es veu una parella discutint, ja ens situen prou per entendre la resta de la història. Si altres vegades fa us del color per mostrar-nos el món imaginari dels infants protagonistes, aquesta vegada juga amb un amic imaginari, un corb, tan negre com el carbonet amb què dibuixa tot el llibre.

Ens trobem amb un llibre metafòric, estrany i difícil a primer cop d’ull, potser, però és d’aquells llibres per experimentar, per donar a un infant i esperar quina lectura en fa.

No hay comentarios: